ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζάεφ: Συμφωνία με την αντιπολίτευση ή πρόωρες εκλογές

16:01 - 01 Οκτ 2018 | Πολιτική
Ζάεφ: Συμφωνία με την αντιπολίτευση ή πρόωρες εκλογές
Τη συναίνεση της αντιπολίτευσης για αναθεώρηση του Συντάγματος στην ΠΓΔΜ, με βάση της Συμφωνία των Πρεσπών ζητά ο Ζόραν Ζάεφ σε νεότερες δηλώσεις που έκανε το μεσημέρι της Τετάρτης Μία ημέρα μετά το δημοψήφισμα, ο Πρωθυπουργός της χώρας τόνισε πως αν δεν υπάρξει ευρύτερη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.
Ο Ζάεφ χρειάζεται 11 επιπλέον βουλευτές, πέραν αυτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας για να προχωρήσει σε συνταγματικές αλλαγές που προβλέπονται στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Οι συζητήσεις, ανακοίνωσε ο Ζάεφ, θα ξεκινήσουν την Τρίτη και ξεκαθάρισε πως αν δεν τελεσφορήσουν, η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές:
«Φυσικά και υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών. Ο νόμος και το Σύνταγμα προβλέπουν τις επόμενες κινήσεις. Αλλά ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία», τόνισε.
«Εάν όμως οι συζητήσεις αποτύχουν, τότε θα πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές», επισήμανε, προσδιορίζοντας το χρόνο διεξαγωγής τους προς το τέλος Νοεμβρίου.
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ κάλεσε τους πάντες να δείξουν πολιτική ωριμότητα, αφού κανείς δεν προσφέρει άλλη εναλλακτική για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ ή κάποια συμφωνία που θα είναι καλύτερη από αυτή των Πρεσπών.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.