ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Κοτζιάς, ο Καμμένος και «τα μυστικά της Βουλής»

07:46 - 02 Οκτ 2018 | Πολιτική
Ο Κοτζιάς, ο Καμμένος και «τα μυστικά της Βουλής»
Ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον είχε η συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. Στον απόηχο του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ, ο Νίκος Κοτζιάς απάντησε στον Πάνο Καμμένο πως το δημοψήφισμα δεν αποτελεί ούτε όρο, ούτε νομική απαίτηση της συμφωνίας. Συνεπώς, εφόσον περάσει από τη Βουλή της ΠΓΔΜ θα έρθει και στην Ελλάδα. Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών... σήκωσε το γάντι και προκάλεσε όποιον πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν θα βρεί ψήφο εμπιστοσύνης "να φέρει πρόταση στη Βουλή".

«Ακούω το σενάριο ότι οι ΑΝΕΛ θα πάνε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να πέσει η κυβέρνηση. Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν έτσι, πέφτουν μέσα στη Βουλή και με ψηφοφορία. Οποιος θέλει ας φέρει πρόταση στη Βουλή και τότε θα ανακαλύψουμε όλοι τα μυστικά της Βουλής και τους πραγματικούς συσχετισμούς», σημείωσε ο κ. Κοτζιάς και πρόσθεσε δε ότι «δεν νομίζω ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα πέσει έτσι, θα πάει σε εκλογές όποτε το αποφασίσει ο πρωθυπουργός».

Πρόκειται για μία άποψη που αναμένεται να συζητηθεί.

Ποια είναι άραγε τα... μυστικά που επικαλείται ο Νίκος Κοτζιάς; Οι... διαφωνούντες εντός ΑΝΕΛ, στελέχη του Ποταμιού που γλυκοιτάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ή είναι κι άλλοι ανεξάρτητοι πλην της Κατερίνας Παπακώστα που θα στήριζαν την κυβέρνηση σε μία πρόταση μομφής;

Αναφορικά με την άποψη ποιυ εκφράζει ο Πάνος Καμμένος, ότι μετά το δημοψήφισμα η Συμφωνία των Πρεσπών είναι "άκυρη", ο Νίκος Κοτζιάς απάντησε:

«Η Συμφωνία των Πρεσπών λέει πως η ΠΓΔΜ, εφόσον το αποφασίσει, θα διεξάγει δημοψήφισμα. Δεν είναι όρος νομικός στη συμφωνία. Η συμφωνία λέει πως το δημοψήφισμα είναι επιλογή της κυβέρνησης, αλλά ούτε όρος, ούτε νομική απαίτηση της συμφωνίας».

Αναφερόμενος προσωπικά στον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ τόνισε: «Είμαστε μια δημοκρατική κυβέρνηση και υπάρχουν και διαφορετικές γνώμες. Ο κ. Καμμένος έχει διαφορετική γνώμη για το θέμα των Σκοπίων. Υπήρξαν και στο παρελθόν αντίστοιχες διχογνωμίες. Εξωτερική Πολιτική κάνει ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών. Οι άλλοι δεν είναι συναρμόδιοι. Ο κ. Καμμένος μιλάει ως αρχηγός ενός εκ των δύο κομμάτων όταν κρίνει ότι πρέπει να διαφοροποιηθεί με βάση τις αρχές του κόμματός του».

Ερωτηθείς για το πότε θα φτάσει στο ελληνικό κοινοβούλιο η συμφωνία, ο κ. Κοτζιάς απάντησε:

«Πρέπει να φτάσει το Μάρτιο. Γίνεται μια μάχη για να υλοποιηθεί η συμφωνία για τον τρόπο που θα υλοποιηθεί». Και εν συνεχεία «θα γίνει άμεσα η κύρωση της συμφωνίας από την ελληνική βουλή».

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 00:25 - 02 Οκτ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.