ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι εκλεκτοί του ΚΙΝΑΛ για τις Περιφέρειες-«Ψηφίζει» Γερουλάνο στην Αθήνα

07:59 - 02 Οκτ 2018 | Πολιτική
Οι εκλεκτοί του ΚΙΝΑΛ για τις Περιφέρειες-«Ψηφίζει» Γερουλάνο στην Αθήνα
Το Κίνημα Αλλαγής ξεκίνησε από νωρίς να συμπληρώνει το χάρτη των υποψηφίων που θα στηρίξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου του 2019. Ήδη έχουν κλειδώσει υποψηφιότητες σε μεγάλες περιφέρειες, ενώ για το δήμο της Αθήνας το μεγάλο φαβορί είναι ο Παύλος Γερουλάνος.

Στο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος του Κινήματος Αλλαγής έγινε η αρχή με την επίσημη πια στήριξη στον νυν περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολο Κατσιφάρα. Ήταν ασφαλώς μία εύκολη απόφαση σε έναν περιφερειάρχη, που πάντως, σκέφτεται να στηρίξει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι περιφέρειες                                 

Από εκεί και πέρα «κλειδωμένη» είναι και η εκ νέου στήριξη στην Γεωργία Ζεμπιλιάδου, στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και του Σταύρου Αρναουτάκη στην Κρήτη.

Στην Περιφέρεια Αττικής, το Κίνημα Αλλαγής θα στηρίξει ξανά την υποψηφιότητα του Γιάννη Σγουρού.

Στην περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας  θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η υποψηφιότητα της Κατερίνας Μπατζελή.

Στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου φαβορί για το χρίσμα θεωρείται ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ Σταμάτης Μαλέλης.

Σ την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ακούγεται το όνομα του πρώην υπουργού, Γιάννη Μαγκριώτη, ενώ για την περιφέρεια Ηπείρου, αυτό του Θανάση Οικονόμου.

Για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το χρίσμα διεκδικούν δύο πρώην υπουργοί. Ο Γιώργος Πεταλωτής και ο Γιώργος Ντόλιος.

Στο Νότιο Αιγαίο το ΚΙΝΑΛ καταλήγει στην υποψηφιότητα του Μανώλη Γλυνού, ενώ παραμένει ερωτηματικό ποιος θα είναι ο υποψήφιος στην Πελοπόννησο.

Οι δήμοι

Σε ό,τι αφορά στους μεγάλους δήμους, βέβαιη είναι η στήριξη στον Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην Αθήνα φαίνεται πως τελικά προχωρά η υποψηφιότητα του Παύλου Γερουλάνου.

Προ ημερών, ο πρώην υπουργός αποκάλυψε πως έχει ήδη αρχίσει να… διερευνά τις προοπτικές που υπάρχουν στην πόλη και θεωρείται θέμα χρόνου η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 15:14 - 08 Οκτ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.