ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξυδάκης: Πολιτικά θα κρίνουμε τον Τσακαλώτο

18:32 - 02 Οκτ 2018 | Πολιτική
Ξυδάκης: Πολιτικά θα κρίνουμε τον Τσακαλώτο
Την έντονη καταδίκη του σε προσπάθειες εμπλοκής του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου σε υποθέσεις εταιριών που διαχειρίζονται ληξιπρόθεσμες οφειλές ιδιωτών και νομικών προσώπων λόγω συγγενικών σχέσεων εξέφρασε ο Βουλευτής Β΄ Αθηνών και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.

Πιο συγκεκριμένα μιλώντας στο X-Web radio ο Νίκος Ξυδάκης αναφορικά με δημοσίευμα στην εφημερίδα Documento, όπου γίνεται λόγος για εισπρακτική εταιρεία του Ορέστη Τσακαλώτου, εξαδέλφου του Ευκλείδη Τσακαλώτου σημείωσε:

«Άλλο πρόσωπο είναι ο Ορέστης Τσακαλώτος. Ούτε πολιτεύεται, ούτε καμία επιρροή επάνω στην πολιτική δράση του ξαδέρφου του έχει, ούτε διαμορφώνει κυβερνητική γραμμή. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά σε άλλες περιπτώσεις. Υπάρχουν και άλλοι γιοι και αδελφοί πρώην υπουργών που έχουν δικηγορικά γραφεία και εκτελούν τέτοιες πράξεις.

Δεν γνωρίζω πλήρως το ζήτημα αλλά δεν μπορώ να καταδικάσω πολιτικά οποιονδήποτε πολιτικό -όχι μόνο της δικής μου παράταξης- επειδή κάποιος ξάδερφός του ή το παιδί του έχει υποπέσει σε κάτι. Αμαρτίαι εξαδέλφων παιδεύουσι εξάδελφο; Αν αποδειχθεί κάτι άλλο, προφανώς θα το δούμε» ανέφερε και υπογράμμισε με έμφαση:

«Μιλάμε για έναν υπουργό στον οποίο στο κάτω-κάτω δεν μπορείς να προσάψεις τίποτα. Ούτε στην προσωπική του στάση, ούτε στην πολιτική του δράση με την οποία έφερε εις πέρας όλη αυτή τη δύσκολη αποστολή. Είναι ο μακροβιότερος υπουργός Οικονομικών επί μνημονίων. Τελείωσε μία πολύ δύσκολη κατάσταση με τις λιγότερες δυνατές πληγές. Είναι πάντα λιτός, λέει λίγα πράγματα, δεν τάζει, δεν φουσκώνει. Πολιτικά θα κρίνουμε τον Τσακαλώτο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.