ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η κόντρα Φίλη-Παππά... καλά κρατεί

07:44 - 05 Οκτ 2018 | Πολιτική
Η κόντρα Φίλη-Παππά... καλά κρατεί
Ένα από τα πιο δυνατά "μέτωπα" σύγκρουσης εντός του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον αυτό του Νίκου Παππά με τον Νίκο Φίλη. Η ΕΡΤ έχει δημιουργήσει τεράστιο... χάσμα ανάμεσα στους δύο άνδρες που σχεδόν καθημερινά ανταλλάσσουν "πυρά".

Την Πέμπτη ήταν η σειρά του Νίκου Παππά να "πυροβολήσει", ταυτίζοντας μάλιστα τις απόψεις Φίλη για την ΕΡΤ, με αυτές του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Μιλώντας στον News 24/7 και ερωτηθείς για την κριτική που έχει ασκήσει εσχάτως ο πρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης «θέλει μια κλειστή ΕΡΤ, κάτι που αποδεικνύεται από τις τοποθετήσεις του για τη μείωση του ανταποδοτικού τέλους». Και συμπλήρωσε: «Καλά θα κάνει η ΝΔ να σκεφτεί ξανά τα επιχειρήματά της».

Κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη κριτική εκ μέρους του κ. Φίλη, ο κ. Παππάς απάντησε ως εξής: «Δεν θέλω να πω τίποτα για τις δηλώσεις Φίλη, απάντησα στον κ. Μητσοτάκη. Είναι ταυτόσημη η κριτική».

Θυμίζουμε πως ο Νίκος Φίλης τις τελευταίες ημέρες άφησε αιχμές για τις επιλογές του Νίκου Παππά, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ. Έκανε λόγο για "χαμένο στοίχημα" και πως λειτουργεί σχεδόν όπως πριν κλείσει όταν είχε φτιάξει τη ΝΕΡΙΤ ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας μίλησε ακόμα για "παραδιοίκηση" στην ΕΡΤ: "Η ΕΡΤ είναι ένα κανάλι που έχει παραδιοίκηση. Κυβερνάται από το παλιό συντεχνιακό καθεστώς, ένα καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων. Πολιτικά αυτό που παράγεται, δεν είναι ποιοτικό προϊόν", είχε πει.

Το μέτωπο Φίλη - Παππά παραμένει λοιπόν ενεργό και δημιουργεί πολλούς τριγμούς εντός του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το κόμμα μοιάζει διχασμένο.

Θυμίζουμε πως το Reporter είχε από νωρίς εντοπίσει τη συγκεκριμένη κόντρα επισημαίνοντας πως στην κυβέρνηση δεν υπάρχει μόνο η "βεντέτα" Κοτζιά - Καμμένου, αλλά και πως εντός του ΣΥΡΙΖΑ οι έριδες είναι πλέον πολύ περισσότερες σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.