ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η συνάντηση Θεοδωράκη με τη νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης

14:20 - 05 Οκτ 2018 | Πολιτική
Τη συνάντησή του με την Νάντια Μουράντ, την Γιαζίντι ακτιβίστρια, που κέρδισε το βραβείο Νόμπελ θυμήθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέβασε στη σελίδα του στο facebook φωτογραφίες από εκείνη τη συνάντηση και παράλληλα έγραψε:

"Τον Απρίλιο του ’16 έγραφα εδώ, στο Facebook:
«Είναι 21 χρονών αλλά μοιάζει μεγαλύτερη. Μιλάει αργά, σταθερά και χαμογελάει σπάνια. Όταν όμως καταλάβει ότι την προσέχεις γίνεται εξομολογητική. Για τρεις μήνες ήταν στα χέρια του ISIS. Μια από τις κοπέλες Γιαζίντι που «χρησιμοποιούν» οι «μαύροι στρατιώτες» για να «ξεκουράζονται». Στο μικρό της τάμπλετ μου έδειξε τις εικόνες και άλλων κοριτσιών, αυτών τουλάχιστον που μπόρεσε να καταγράψει η ίδια. Μετά μου έδειξε το μέρος που ο ISIS σκότωσε και έθαψε όλους τους άντρες του χωριού της. Μου έδειξε τις μεγάλες γυναίκες, που κυνήγησαν και σκότωσαν οι δολοφόνοι. Και όλα τα κορίτσια τα πήραν σκλάβες. Η Nάντια Μουράντ Μπασέ όμως δραπέτευσε! Με τη βοήθεια μιας οικογένειας που την λυπήθηκε. Και από τότε γυρνάει τον κόσμο για να μάθουν όλοι τα εγκλήματα των τζιχαντιστών. Για να μάθουν όλοι για τη γενοκτονία των Γιαζίντι από τον ISIS».

Σήμερα η Νάντια Μουράντ πήρε το Νόμπελ Ειρήνης.
Μπράβο, μόνο μπράβο.

Υ.Γ: Η Νάντια είναι η 17η γυναίκα του παίρνει το Νόμπελ Ειρήνης. Νόμπελ Ειρήνης έχουν πάρει και 89 άντρες (και 24 Οργανισμοί). Πως γίνεται εκτός από τον πόλεμο και η … ειρήνη να είναι αντρική υπόθεση;"

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.