ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς: Ξεπουλάνε τη Μακεδονία για να αποφύγουν προσωρινά μείωση συντάξεων

16:00 - 07 Οκτ 2018 | Πολιτική
Σαμαράς: Ξεπουλάνε τη Μακεδονία για να αποφύγουν προσωρινά μείωση συντάξεων
Εφ΄ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε εκδήλωση στην Καβάλα. Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν εκείνη που αλλάζει τη στάση των εταίρων για να μην ισχύσουν οι περικοπές στις συντάξεις. «Το λεω καθαρά: ξεπουλάει εθνικά συμφέροντα στη Μακεδονία, για να αποφύγει προσωρινά… νέες μειώσεις στις συντάξεις» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα υπεραμύνθηκε της οικονομικής πολιτικής που εφάρμοσε η κυβέρνηση του και αποδόμησε τους ισχυρισμούς του Μαξίμου για έξοδο από τα μνημόνια. Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε επίσης πως καμία κυβέρνηση δεν στοίχισε τόσα πολλά στην χώρα μέσα σε τόσο σύντομο διάστημα. «Βγήκαμε, λέει, από το Μνημόνιο, αλλά οι αγορές δεν μας δανείζουν, όπως δανείζουν την κάθε χώρα που βγαίνει από μνημόνια. Έχουμε «καθαρή έξοδο» - λέει η κυβέρνηση, αλλά δεν μπορούμε να δανειστούμε από τις αγορές – λένε οι… αγορές. Βγήκαμε από το μνημόνιο, όμως για κάποιο περίεργο λόγο το χρηματιστήριο της Ελλάδας, δεν νιώθει ενθουσιασμό. Αντίθετα καταρρέει. Βγήκαμε από το μνημόνιο, και κάνουμε πια μόνοι μας, λέει, κουμάντο στα οικονομικά μας, αλλά τον Προϋπολογισμό μας πρέπει να τον εγκρίνουν οι δανειστές μας μέχρι κεραίας. Τόσο πολύ, μάλιστα, που τους υποβάλλουμε… δύο διαφορετικά «προσχέδια», Προσχέδια Προϋπολογισμού, για να έχουν να διαλέγουν, εκείνοι! Κι αυτό δεν συμβαίνει με καμία άλλη χώρα…».

«Δεν θα αφήσουμε να πουλήσουν τη Μακεδονία μας»

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Αντώνης Σαμαράς στο Σκοπιανό υποστηρίζοντας πως η ΝΔ δεν πρόκειται να στηρίξει την Συμφωνία των Πρεσπών ενώ τάχθηκε και κατά της σύνθετης ονομασίας με τον όρο «Μακεδονία». Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε πως καμία κυβέρνηση στο παρελθόν δεν είχε παραχωρήσει την γλώσσα και την ταυτότητα.

«Εγώ υποστήριζα πάντα, ότι ΔΕΝ μπορούμε να δώσουμε στα Σκόπια το όνομα της Μακεδονίας. Τελεία και παύλα. Γιατί απλούστατα, από την ώρα που τους δίναμε όνομα που περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία, επισήμως όλοι θα τους έλεγαν, όχι …βορειο-μακεδόνες, όχι ανω-μακεδόνες, αλλά σκέτο «μακεδόνες»! Άλλωστε, είδατε τι έγινε τώρα: Με το που υπογράφηκε η Συμφωνία των Πρεσπών, πριν ακόμα ολοκληρωθεί και επικυρωθεί, όλοι τους αποκαλούν σκέτα «Μακεδόνες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαξιώνει τους πάντες

Ο πρώην πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην Καβάλα έκανε λόγο για πανικό του ΣΥΡΙΖΑ που απαξιώνει όσους διαφωνούν μαζί του. «Όσους προτείνουν ό,τι δοκιμάστηκε παντού και πέτυχε! Τους απαξιώνουν ποιοι; Οι οπαδοί του Μαδούρο στη Βενεζουέλα! Οι προστάτες του «Ρουβίκωνα»! Οι «ευεργέτες» των φυλακισμένων τρομοκρατών! Αυτοί που άφησαν από τις φυλακές χιλιάδες καταδικασμένους εγκληματίες με το Νόμο Παρασκευόπουλου…Αυτοί που συνεργάστηκαν με τη ΧΑ και τους ΑΝΕΛ για να ρίξουν την κυβέρνησή μας. Αυτοί που υποσχέθηκαν τα πάντα και ξεπούλησαν τα πάντα…Αυτοί που συκοφαντούν τους αντιπάλους τους και τις οικογένειές τους, με σκευωρίες κατασκευασμένες από λάσπη και μίσος στα υπόγεια του Μαξίμου».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.