ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στόλτενμπεργκ για ΠΓΔΜ: Δεν θα υπάρξει ένταξη στο ΝΑΤΟ χωρίς συμφωνία

15:30 - 08 Οκτ 2018 | Πολιτική
Στόλτενμπεργκ για ΠΓΔΜ: Δεν θα υπάρξει ένταξη στο ΝΑΤΟ χωρίς συμφωνία
Ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική οδός» για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ επανέλαβε για μία ακόμη φορά ο Γενς Στόλτενμπεργκ, υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει σχέδιο Β για την ένταξη (της ΠΓΔΜ) στο ΝΑΤΟ χωρίς συμφωνία με την Ελλάδα για το όνομα».

«Πιστεύω σθεναρά πως σε ό,τι αφορά την ένταξη της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφασιστεί από την κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο», τόνισε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού.

«Εναπόκειται στους δημοκρατικά εκλεγμένους θεσμούς αυτής της χώρας να αποφασίσουν πώς θα προχωρήσουν. Εάν αποφασίσουν να εφαρμόσουν τη συμφωνία για το όνομα με την Ελλάδα, τότε είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τη χώρα αυτή ως το 30ό μέλος μας» σημείωσε ο Στόλτενμπεργκ.

Όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, αυτό μπορεί να γίνει άμεσα και να υπογραφεί το πρωτόκολλο ένταξης πολύ σύντομα μετά την εφαρμογή της συμφωνίας. «Εναπόκειται στους πολίτες της χώρας και τους δημοκρατικά εκλεγμένους θεσμούς να αποφασίσουν αν θα το κάνουν αυτό ή όχι», είπε χαρακτηριστικά. «Ο μόνος τρόπος για να γίνει η χώρα μέλος του ΝΑΤΟ είναι μια συμφωνία για το όνομα με την Ελλάδα», επανέλαβε ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.