ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

NYT: Εμπλοκή Σαββίδη στην υπονόμευση της Συμφωνίας των Πρεσπών

12:33 - 10 Οκτ 2018 | Πολιτική
NYT: Εμπλοκή Σαββίδη στην υπονόμευση της Συμφωνίας των Πρεσπών
Ρεπορτάζ των New York Times εμπλέκει τον Ιβάν Σαββίδη στις ρωσικές προσπάθειες για υπονόμευση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το δημοσίευμα στηρίζεται σε τηλεφωνικές συνομιλίες και email που υπέκλεψαν τον περασμένο Ιούνιο αμερικανικές υπηρεσίες.

Το ρεπορτάζ που υπογράφουν οι Helene Cooper και Eric Schmitt αναφέρει ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι μετά την ανάλυση των υποκλοπών αυτών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο επιχειρηματίας και μιντιάρχης πλήρωνε τους διαδηλωτές που αντιτίθεντο στη συμφωνία Ελλάδας -ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες υπάρχουν μάλιστα και αποδείξεις για τις καταβολές χρημάτων από τον Σαββίδη σε πολίτες και οπαδούς ομάδων ποδοσφαίρου για να πρωτοστατήσουν σε επεισόδια κατά του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ.

Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμα πως οι Αμερικανοί έδωσαν το περιεχόμενο των υποκλοπών στην ελληνική κυβέρνηση και έτσι εξηγείται η απόφαση του ελληνικού ΥΠΕΞ για απέλαση Ρώσων διπλωματών από τη χώρα μας.

Η αποκάλυψη αυτή των New York Times έρχεται, πάντως, την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει γέφυρες με τη Ρωσία, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας προετοιμάζει ταξίδι στη Μόσχα και συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.