ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Καμμένος... στήνει αμερικανικές βάσεις σε Βόλο, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη

12:48 - 10 Οκτ 2018 | Πολιτική
Ο Καμμένος... στήνει αμερικανικές βάσεις σε Βόλο, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη
Στο πλαίσιο της παρουσίας του στις ΗΠΑ ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, πρότεινε στον Αμερικανό ομόλογό του να πολλαπλασιαστούν οι μόνιμες αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τη βάση στη Σούδα, ο κ. Καμμένος προτείνει στους Αμερικάνους να στήσουν βάσεις στο Βόλο, στη Λάρισα και στην Αλεξανδρούπολη.

«Η Ελλάδα θεωρεί τις ΗΠΑ στρατηγικό εταίρο και σύμμαχο, τον μοναδικό θα τολμούσα να πω. Είναι σημαντικό για την Ελλάδα οι ΗΠΑ να αναπτύξουν στρατιωτικές δυνάμεις στη χώρα σε μία πιο μόνιμη βάση όχι μόνο στον Κόλπο της Σούδας, αλλά επίσης στον Βόλο, στη Λάρισα και στην Αλεξανδρούπολη», είπε ο κ. Καμμένος.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με δήλωση του Τζέιμς Μάτις για την πιθανότητα νέας στρατιωτικής βάσης στην Ελλάδα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας είπε: «Υπάρχουν δομές, οι οποίες θα ήταν πολύ ενδιαφέρον για την Ελλάδα να έρθουν κοντά μας. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε μπει πλέον σε μία περίοδο που έχουμε νέα είδη απειλών, υπάρχει ο κυβερνοπόλεμος, οι δορυφορικές πληροφορίες, πάρα πολλά νέα μέσα τα οποία έχουν αναπτύξει οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και με την παρουσία τους στην Ελλάδα θα μπορούν να μας βοηθήσουν πάρα πολύ και στη δική μας αμυντική πολιτική».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.