ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Η Κρήτη κόμβος μεταφοράς αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας

15:15 - 10 Οκτ 2018 | Πολιτική
Τσίπρας: Η Κρήτη κόμβος μεταφοράς αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας
Η επιλογή της Κρήτης για την 6η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου έχει έναν ισχυρό συμβολισμό, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας, όμως, πως έχει και πρακτικό χαρακτήρα. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε πως η Κρήτη μετατρέπεται σε κόμβο μεταφοράς αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Φατάχ Αλ Σίσι και τον Νίκο Αναστασιάδη, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως «Ελλάδα και Κύπρος είναι περιφερειακός ευρωπαϊκός πυλώνας σταθερότητας, ενώ δεν μπορούν να υπάρξουν λύσεις στην περιοχή χωρίς την Αίγυπτο».

«Είναι σαφές ότι λύσεις στο Παλαιστινιακό και στη Λιβυη δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς την Αίγυπτο«, ανέφερε και πρόσθεσε:
«Ισορροπία στη Μεσόγειο, Μέση Ανατολή και στη Δυτική Αφρική δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την Αίγυπτο. Αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και έλεγχος των προσφυγικών ροών από την Αφρική δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς την Αίγυπτο».
Στη διάρκεια των συζητήσεων Τσίπρας και Σίσι δεσμεύθηκαν επίσης πως η ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου θα οριοθετηθεί μέσα στο 2018.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.