ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Καμμένος κάνει… του κεφαλιού του και πονοκεφαλιάζει το Μαξίμου

07:31 - 11 Οκτ 2018 | Πολιτική
Ο Καμμένος κάνει… του κεφαλιού του και πονοκεφαλιάζει το Μαξίμου
Ενδοκυβερνητικές αναταράξεις, αλλά και πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση προκαλεί η… πληθωρική παρουσία του Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μοιάζει να εξυπηρετεί μία δική του ατζέντα, που δημιουργεί έντονους προβληματισμούς για τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης.

Κυριολεκτικά από το… πουθενά, ο Πάνος Καμμένος από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται παρουσίασε σε επίσημη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις, ένα δικό του εναλλακτικό σχέδιο για το θέμα της πΓΔΜ!

Όπως έγινε γνωστό, το σχέδιο Καμμένου υλοποιεί όλους τους γεωπολιτικούς στόχους της Συμφωνίας των Πρεσπών, χωρίς, όμως, να αγγίζεται το θέμα του ονοματολογικού.

Η παραπάνω πληροφορία ξάφνιασε το Μέγαρο Μαξίμου, που έσπευσε να «αδειάσει» τον υπουργό, με μία πάντως προσεκτική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως η ελληνική κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών, ως έχει.

Ωστόσο, ο κ. Καμμένος δεν έμεινε μόνο στη Συμφωνία των Πρεσπών. Αιφνιδίασε το Μαξίμου παρουσιάζοντας στις ΗΠΑ και ένα σχέδιο εγκατάστασης νέων στρατιωτικών βάσεων της υπερδύναμης σε ακόμη τρεις πόλεις της Ελλάδας. Ένα σχέδιο που επίσης είναι άγνωστο και που προκαλεί ερωτηματικά για το αν είναι συμφωνημένο στο υπουργικό συμβούλιο ή αν αποτελεί κι αυτό μία «μονομερή ενέργεια» του υπουργού Άμυνας.

Αυτό αναρωτιέται και η αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για κυβερνητικό «αλαλούμ».

Η αλήθεια είναι πως αν πράγματι ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δεν είχε ενημερωθεί για τα παραπάνω, τότε υπάρχει σοβαρό θέμα στη λειτουργία της κυβέρνησης.

Της κυβέρνησης που οι ΑΝΕΛ, σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, αφήνουν τώρα ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο να τη ρίξουν, σε περίπτωση που η ΝΔ καταθέσει πρόταση μομφής,  με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών και την πιθανή προσπάθεια ψήφισής της από την ελληνική Βουλή.

Από το Μέγαρο Μαξίμου, σε πρώτη φάση επιλέγουν να μη σηκώσουν τους τόνους, θεωρώντας προφανώς πως ο Πάνος Καμμένος παραμένει πιστός στην κυβέρνηση, αλλά προσπαθεί παράλληλα να δείξει πως δεν υποχωρεί στη «βεντέτα» του με τον Νίκο Κοτζιά, αλλά και να παίξει ένα παιχνίδι εντυπώσεων, που θεωρεί ότι μπορεί να ενισχύσει την πολιτική ισχύ των ΑΝΕΛ, που καταρρέουν δημοσκοπικά.

Η αλήθεια είναι, πάντως, πως στο Μαξίμου υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια, καθώς παρουσιάζεται μία εικόνα κακής λειτουργίας της κυβέρνησης και απόλυτης ασυνεννοησίας.  Ο Πρωθυπουργός εκτίθεται από τον κυβερνητικό του εταίρο, με την επιστροφή του οποίου στην Ελλάδα αναμένονται εξελίξεις. Υπενθυμίζουμε, βέβαια, πως Τσίπρας και Καμμένος έχουν δηλώσει πως συνεχίζουν μαζί, τουλάχιστον έως τον Μάρτιο, αλλά δεν είχαν ανακοινώσει πως στο πλαίσιο αυτό θα κάνει ο καθένας του… κεφαλιού του.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος           

Τελευταία τροποποίηση στις 02:26 - 11 Οκτ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.