ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυρίτσης κατά Καμμένου: Είναι ενοχλητικό-Οι κινήσεις του δημιουργούν πρόβλημα

12:44 - 11 Οκτ 2018 | Πολιτική
Κυρίτσης κατά Καμμένου: Είναι ενοχλητικό-Οι κινήσεις του δημιουργούν πρόβλημα
Μετά τον Νίκο Βούτση ήρθε η σειρά του Γιώργου Κυρίτση να σχολιάσει επικριτικά τις κινήσεις και τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ.

Οι δηλώσεις Καμμένου από τις ΗΠΑ για plan B στο Σκοπιανό και για δημιουργία περισσότερων αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα, είναι σύμφωνα με τον κ. Κυρίτση μία προσωπική τακτική του υπουργού Άμυνας, που δεν έχει σχέση με τις επίσημες κυβερνητικές θέσεις.

«Είναι ένα πρόβλημα. Δεν είναι αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Αυτό θα μπορούσε να το θέσει ως αρχηγός του συγκυβερνώντος κόμματος στον αρχηγό του μεγαλύτερου κυβερνητικού εταίρου. Η εξωτερική πολιτική είναι θέμα του πρωθυπουργού, είναι λίγο σπασμωδικές οι ενέργιες αυτές» είπε ο κ. Κυρίτσης.

Μιλώντας ειδικά για την πρόταση δημιουργίας αμερικανικών βάσεων σε Βόλο, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη, ο κ. Κυρίτσης είπε ότι «δεν είναι σχεδιασμός της κυβέρνησης, ούτε συμφωνει ο ΣΥΡΙΖΑ με μια τέτοια εξέλιξη των πραγμάτων, άρα δεν υπάρχει περίπτωση από την παρούσα κυβέρνηση να δρομολογηθούν τέτοιες εξελίξεις».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνεί μια μια λογική στη βάση της οποίας η Ελλάδα να γίνει ορμητήριο των ΗΠΑ για τις επιδιώξεις τους στην περιοχή» πρόσθεσε.

«Σίγουρα δημιουργεί πρόβλημα στην κυβέρνηση» είπε σε άλλο σημεί της συνέντευξή τους στο RealFM αν και πρόσθεσε ότι «δεν είναι περίεργο, δείτε Γερμανία με Μέρκελ και Ζέεχοφερ και Αγγλία με την Μέι και τον Τζόσον, απλά είναι ενοχλητικό».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.