ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη... σειρά υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επιτίθενται στον Καμμένο!

13:44 - 11 Οκτ 2018 | Πολιτική
Στη... σειρά υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επιτίθενται στον Καμμένο!
Ομοβροντία δηλώσεων από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Πάνου Καμμένου παρατηρείται την Πέμπτη. Υπουργοί και βουλευτές σπεύδουν να εκφράσουν δημόσια την αντίθεσή τους με όσα είπε ο υπουργός Άμυνας από τις ΗΠΑ.

Το κλίμα μοιάζει να είναι βαρύ, αν και για την ώρα από το Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει μία μετριοπαθής στάση, που "αδειάζει" μεν τον Πάνο Καμμένο, αλλά δεν ανεβάζει ιδιαίτερα τους τόνους.

Μεμονωμένα, πάντως, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν να εκφράσουν με έμφαση την αντίθεσή τους, τόσο για το plan B του κ. Καμμένου για το Σκοπιανό, όσο και για την πρότασή τους στις ΗΠΑ για τη δημιουργία τριών ακόμα στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα.

Ας δούμε λοιπόν τι είπαν, ξεκινώντας από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, αλλά και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, οι οποίοι κλήθηκαν να σχολιάσουν τις δηλώσεις Καμμένου σε εκδήλωση που παραβρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης.  «Ο υπουργός Εξωτερικών, δεν πρέπει να μιλάει πολύ για να ακούγεται όταν μιλάει», ανέφερε ο Νίκος Κοτζιάς, αρνούμενος να σχολιάσει.  Από την πλευρά του ο Νίκος Παππάς, συμπλήρωσε: «Αυτό ισχύει για όλους του υπουργούς, πρέπει να μιλάνε μετρημένα», καρφώνοντας ουσιαστικά τον Πάνο Καμμένο.

Ξυδάκης: Κλείνει η συνεργασία

«Ο  Πάνος Καμμένος κάνει ζημιά στην κυβέρνηση αλλά και στην εθνική προσπάθεια για τη διπλωματική αναβάθμιση της χώρας, για να ξαναστήσουμε μια χώρα με υγιή διοίκηση και έναν παραγωγικό ιστό που θα κρατάει τα παιδιά μας εδώ και δεν θα περιπέσει η πατρίδα μας σε δημογραφικό μαρασμό», σχολίασε από τη μεριά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης μιλώντας στον «News24/7».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ακόμα ότι κλείνει η ιστορική περίοδος που υπαγόρευσε τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και ότι δεν συντρέχουν πια οι λόγοι που την επέβαλαν το 2015. «Αν θέλεις να βοηθήσεις τη Συμφωνία των Πρεσπών βοηθάς για λίγο και την κυβέρνηση», είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του Ποταμιού ενώ προειδοποίησε τον Πάνο Καμμένο ότι «προσπαθώντας να αποδυναμώσεις την κυβέρνηση μπορεί τελικά να την δυναμώσεις».

«Πρόβλημα» και «ενοχλητικό» χαρακτήρισε τον κ. Καμμένο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης.

Μιλώντας ειδικά για την πρόταση δημιουργίας αμερικανικών βάσεων σε Βόλο, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη, ο κ. Κυρίτσης είπε ότι «δεν είναι σχεδιασμός της κυβέρνησης, ούτε συμφωνει ο ΣΥΡΙΖΑ με μια τέτοια εξέλιξη των πραγμάτων, άρα δεν υπάρχει περίπτωση από την παρούσα κυβέρνηση να δρομολογηθούν τέτοιες εξελίξεις».

Ακόμα και η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη αντέδρασε στις δηλώσεις Καμμένου λέγοντας στην Ολομέλεια της Βουλής πως «δεν υπάρχει καμία συζήτηση για νέες Βάσεις. Η Ελλάδα δεν θα γίνει προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ».

Να υπενθυμίσουμε τέλος πως και ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι ο κ. Καμμένος πρέπει να εξηγήσει τι εννοεί με τα όσα είπε στην Ουάσιγκτον.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 14:41 - 11 Οκτ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.