ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταθάκης: Κρυστάλλινη η εξαγορά της EDS από τη ΔΕΗ

13:07 - 12 Οκτ 2018 | Πολιτική
Σταθάκης: Κρυστάλλινη η εξαγορά της EDS από τη ΔΕΗ
Επιμένει ο Γιώργος Σταθάκης πως οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης σχετικά με την εξαγορά της EDS των Σκοπίων από τη ΔΕΗ δεν έχουν καμία βάση.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του πρώην υπουργού του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αρνείται να καταθέσει στη Βουλή τα στοιχεία για τη σύμβαση, ο κ. Σταθάκης αντέτεινε ότι «όλα έγιναν με ομόφωνες αποφάσεις του δ.σ. της ΔΕΗ, ακολουθήθηκαν όλα τα νόμιμα και όλες οι διαδικασίες είναι ανοιχτές και γνωστές».

Είπε μάλιστα πως η διαδικασία εξαγοράς της EDS από τη ΔΕΗ είναι "κρυστάλλινη".

«Τηρώ επακριβώς τον νόμο που ισχύει. Στη Βουλή έρχονται συναλλαγές του Δημοσίου άνω των 20 εκατ. ευρώ. Κάτω των 20 εκατ. ευρώ δεν αποτελούν αρμοδιότητα της. Συνεπώς δεν χρειάζεται καμία γνωστοποίηση», ανέφερε ο κ. Σταθάκης.

Τόνισε, δε, πως «μάλλον η Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να βρίσκονται σε μεγάλη απόγνωση όταν ανασύρουν θέματα που έγιναν με απόλυτη διαφάνεια και ομόφωνες αποφάσεις της ΔΕΗ».

Σε παρέμβασή του, ο προεδρεύων του Σώματος Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε ότι ο νόμος δεν υποχρεώνει πράγματι κάτω από 20 εκατ, ευρώ να έρθει στη βουλή μια σύμβαση, αλλά και δεν το απαγορεύει.

«Ό,τι χαρτιά θέλετε είναι στη διάθεση σας», απάντησε ο κ. Σταθάκης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.