ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Βούτσης καλωσόρισε στη Βουλή τη νέα Πρέσβη της Κίνας

13:38 - 12 Οκτ 2018 | Πολιτική
Ο Βούτσης καλωσόρισε στη Βουλή τη νέα Πρέσβη της Κίνας
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, δέχτηκε σήμερα σε εθιμοτυπική συνάντηση τη νέα Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στη χώρα μας, κυρία Zhang Qiye.

Ο κ. Βούτσης υποδεχόμενος την πρέσβη υπογράμμισε την άριστη σχέση της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με το Ελληνικό Κοινοβούλιο. «Οι σχέσεις μας τα τελευταία χρόνια έχουν αναβαθμιστεί πολύ και σ’ αυτό έχει συμβάλει και η Βουλή των Ελλήνων σε όλα τα επίπεδα. Στόχος μας είναι να έρθουν πιο κοντά τα δύο Κοινοβούλια και οι λαοί μας», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η παρουσία της κ. Zhang Qiye θα δώσει νέα ώθηση στις σχέσεις των δύο χωρών. «Θα εργαστούμε από κοινού, ώστε όλες οι συμφωνίες που υπάρχουν ως τώρα, αλλά και νέες οικονομικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, να ευοδωθούν στο επόμενο διάστημα», κατέληξε ο κ. Βούτσης.

Η κ. Zhang Qiye ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής για την υποδοχή και υπογράμμισε ότι η διμερής σχέση αναπτύσσεται γοργά. «Στην ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας-Κίνας συνεισφέρουμε όλοι. Η διμερής σχέση μας μπαίνει σε νέα φάση και εύχομαι να έχουμε τη στήριξη του Ελληνικού Κοινοβουλίου» υπογράμμισε η Πρέσβης της Κίνας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Μαρία Τριανταφύλλου, Ελένη Αυλωνίτου, Γιάννης Ανδριανός και ο διπλωματικός σύμβουλος του Προέδρου της Βουλής, πρέσβης ε.τ. Σπύρος Θεοχαρόπουλος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.