ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Φωνές» κατά Καμμένου στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

19:22 - 13 Οκτ 2018 | Πολιτική
«Φωνές» κατά Καμμένου στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Πάνος Καμμένος και η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ αποτέλεσαν ένα από τα βασικά ζητήματα που απασχόλησαν την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο. Πληθώρα στελεχών του κυβερνώντος κόμματος έθεσαν ακόμη και το ενδεχόμενο να μπει τέλος στη συνεργασία με το κόμμα του κ. Καμμένου.

Νίκος Φίλης και Σάκης Παπαδόπουλος ήταν δύο από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που σήκωσαν το θέμα, θέτοντας ακόμα και το ενδεχόμενο να μπει τέλος στην κυβερνητική συνεργασία με τους ΑΝΕΛ.

Τα «πυρά» του έριξε ο Σάκης Παπαδόπουλος λέγοντας πως δεν μπορούμε να πάμε μέχρι τον Οκτώβριο με τον Πάνο Καμμένο». Ο βουλευτής από το βήμα του οργάνου αναρωτήθηκε «τι κόμμα θέλουμε να συνεχίζουμε να έχουμε;», τονίζοντας πως δεν γίνεται να είμαστε και με τον Κάτσικη και με τον Δανέλλη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Νίκος Φίλης, ο οποιος έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στον εταίρο της κυβέρνησης, λέγοντας πως ο Πάνος Καμμενος είναι θέμα. «Ειναι στοιχείο απολιτικοποίησης να μη συζητάμε αυτό το πρόβλημα μεταξύ μας σήμερα. Ορθώς συνεργαστήκαμε με τον Καμμένο, ήταν θετική και παραγωγική η συνεργασια για συγκυριακούς λόγους βεβαίως. Σήμερα εξαντλεί αυτήν τη δυναμική της αυτή η συνεργασία. Ο Καμμένος θεωρεί ότι θα παίξει το παιχνίδι του Σαλβίνι στην Ελλάδα. Θα απογοητευτεί. Είναι καρικατούρα. Πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας ώστε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας να μην υπάρξει παρεμπόδιση του έργου μας».

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε επίσης πως όταν καταγγέλλουμε τη ΝΔ για εθνολαϊκισμό δεν γίνεται να μην βλέπουμε τον εθνικολαϊκισμό του γείτονα ή του συνεταίρου. Δεν μπορούμε να πάμε να εξαντλήσουμε τη λήξη της θητείας μας χωρίς να έχουμε ξεκαθαρίσει με ποιον και γιατί. Γιατί με τον Πανό Καμμένο να πάμε μέχρι τον Οκτώβριο δεν μπορούμε. Προτείνω η ΚΕ να πάρει ξεκάθαρες θέσεις».

 Αιχμές και από την Τασία Χριστοδουλοπούλου για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, την οποία χαρακτήρισε… τραυματική εμπειρία και προειδοποίησε για τους υποψηφίους που θα στηρίξει το κόμμα στις εκλογές, ειδικά στις περιφέρειες. «Δεν μπορούμε να στηρίξουμε ανθρώπους ως υποψήφιους που δεν συμφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών, που το λενε είτε ανοιχτά είτε δεν το λένε, που έχουν διαφορετική κατεύθυνση ιδεολογική και πολιτική» υπογράμμισε, ενώ είπε επίσης πως οι πολιτικές συμμαχίες δεν έχουν συζητηθεί.
Τελευταία τροποποίηση στις 19:32 - 13 Οκτ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.