ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μήνυμα Ζάεφ σε αναποφάσιστους βουλευτές: Πείτε όχι στην απομόνωση

13:43 - 15 Οκτ 2018 | Πολιτική
Μήνυμα Ζάεφ σε αναποφάσιστους βουλευτές: Πείτε όχι στην απομόνωση
Ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας η συνεδρίαση της Βουλής της ΠΓΔΜ που καλείται να αποφασίσει για το αν θα εγκρίνει η όχι τη συνταγματική αναθεώρηση, στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο Ζόραν Ζάεφ απευθυνόμενος στους βουλευτές τόνισε ότι το μέλλον της χώρας βρίσκεται στα χέρια τους.
Ο Ζάεφ χρειάζεται και ψήφους της αντιπολίτευσης για να περάσει τη συνταγματική αναθεώρηση και για το λόγο αυτό απευθύνεται κυρίως σε όσους είναι αναποφάσιστοι:
«Κοιτάξτε το μέλλον, το μέλλον των παιδιών σας. Η θέληση των πολιτών είναι να προχωρήσει μπροστά η χώρα» είπε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, προειδοποιώντας ότι «η άλλη επιλογή θα έθετε τη χώρα σσε απομόνωση και θα επανέφερε το πολιτικό τραύμα των τελευταίων 27 ετών».
Σύμφωνα με όσα είπε ο Ζάεφ, η αποδοχή των συνταγματικών αλλαγών θα οδηγήσει τη χώρα στην πλήρη ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. «Εσείς θα αποφασίσετε εάν θα κερδίσετε πολλά ή θα χάσετε πολλά», τόνισε.
Σε μια προσπάθεια να πείσει τους βουλευτές, ο Ζάεφ ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη να δεχθεί τροπολογίες για τις συνταγματικές αλλαγές, εφόσον βρίσκονται εναρμονισμένες με το πνεύμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.