ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς βαθμολογούν οι Έλληνες τους ξένους ηγέτες-Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι

07:08 - 16 Οκτ 2018 | Πολιτική
Πώς βαθμολογούν οι Έλληνες τους ξένους ηγέτες-Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι
Ο Εμανουέλ Μακρόν αναδεικνύεται δημοφιλέστερος ξένος ηγέτης μεταξύ των Ελλήνων, σε δημοσκόπηση της Pulse, ενώ ακολουθούν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν, που μοιράζονται τη δεύτερη θέση.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, που δημοσίευσε η Καθημερινή, πρώτος σε δημοτικότητα ηγέτης, κατά τη γνώμη των Ελλήνων, είναι ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν με 55%.

Η απάντηση αυτή συνδέεται και με το γεγονός ότι οι Έλληνες κρίνουν ως ιδιαίτερα φιλική χώρα την Γαλλία για τη στάση της έναντι της Ελλάδας.

Στη δεύτερη θέση της λίστας με τους δημοφιλέστερους ηγέτες, υπάρχει ισοπαλία μεταξύ του προέδρου της Κομισιόν Γιούνκερ και του Ρώσου προέδρου Πούτιν με 42%.

Συμπαθής είναι για τους Έλληνες και ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπινγκ, ο οποίος συγκεντρώνει 32% θετικών απόψεων.

Οι λιγότερο δημοφιλείς ηγέτες είναι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ (29%), ο αμερικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ (27%) και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος συγκεντρώνει το 5% των θετικών απόψεων. 

Στην αξιολόγηση χωρών, στο ερώτημα "πως αξιολογείτε τη στάση απέναντι στη χώρα μας;", η Γαλλία συγκεντρώνει το 63% των θετικών αξιολογήσεων, ακολουθούμενη από την Κίνα που συγκεντρώνει το 54%.

Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα στους Έλληνες, οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν 49% θετικές απόψεις. Στο 38% βρίσκονται οι θετικές απόψεις των ερωτηθέντων για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ φτάνουν στο 34% για την Ρωσία. Στο τέλος της κατάταξης, η Γερμανία που συγκεντρώνει το 24% των θετικών απόψεων και η Τουρκία που έφτασε μόλις στο 4%.       

Τελευταία τροποποίηση στις 08:53 - 16 Οκτ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.