ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Αποχαιρέτησε «με πόνο καρδιάς» τον Κοτζιά-Μηνύματα σε Καμμένο

16:26 - 17 Οκτ 2018 | Πολιτική
Τσίπρας: Αποχαιρέτησε «με πόνο καρδιάς» τον Κοτζιά-Μηνύματα σε Καμμένο
"Με πόνο καρδιάς αποδέχθηκα την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά", ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι της Τετάρτης, στην οποία επίσης ανακοίνωσε πως αναλαμβάνει ο ίδιος το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη δήλωσή του σημείωσε πως η απόφασή του να αναλάβει ο ίδιος το ΥΠΕΞ έχει ιδιαίτερο συμβολισμό και ουσιαστικά στέλνει το μήνυμα εντός και εκτός Ελλάδας πως η θέση της χώρας για ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών παραμένει αμετακίνητη.

Ο Πρωθυπουργός έστειλε παράλληλα και μήνυμα στον κυβερνητικό του εταίρο, Πάνο Καμμένο, ότι από εδώ και στο εξής "δεν θα ανεχθώ από κανέναν να διαταράξει την ομαλή πορεία της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια".

Η απόφασή μου αναλάβω το ΥΠΕΞ είπε ακόμα ο κ. Τσίπρας "σηματοδοτεί την αποφασή μου να μην ανεχθώ καμία διγλωσσία".

Ακόμα ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε στη δήλωσή του: "Θέλω ταυτόχρονα να στείλω και ένα μήνυμα στους γειτονές μας που έχουν τις δικές τους διαδικασίες, προκειμενου να προχωρήσουν στην αλλαγή της συνταγματικής τους ονομασιας όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών. Θελω να τους ενθραρρυνω να προχωρήσουν με θαρρος".

Ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε πως "η Ελλαδα δεν πρόκειται ποτε να αποδεχθεί την ένταξη της χώρας σε κανέναν θεσμό με συνταγματική ονομασία, που θα λέγεται Δημοκρατία της Μακεδονίας".

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία τροποποίηση στις 16:36 - 17 Οκτ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.