ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Απόρρητα κονδύλια» στο παρασκήνιο της κόντρας Καμμένου-Κοτζιά

17:15 - 17 Οκτ 2018 | Πολιτική
«Απόρρητα κονδύλια» στο παρασκήνιο της κόντρας Καμμένου-Κοτζιά
Στο παρασκήνιο της κόντρας Κοτζιά - Καμμένου που οδήγησε στην παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών προκύπτει σοβαρό ζήτημα σχετικά με τη διαχείριση των "μυστικών κονδυλίων" των υπουργείων της κυβέρνησης.

Όπως έγινε γνωστό, ο Νίκος Κοτζιάς είχε το τελευταίο διάστημα αναλάβει πρωτοβουλία για να σχηματιστεί κοινοβουλευτική πλειοψηφία, προκειμένου η Βουλή να ψηφίσει νόμο, με τον οποίο θα αποκτήσει την αρμοδιότητα να ελέγχει τα ονομαζόμενα «μυστικά κονδύλια» όλων των υπουργείων.

Όπως αναφέρουν πρόσωπα του περιβάλλοντος Κοτζιά, μέχρι σήμερα από τον δημοκρατικό έλεγχο του Κοινοβουλίου περνάνε τα «απόρρητα κονδύλια» μόνον του υπουργείου Εξωτερικών, βάσει νόμου που αυτοβούλως προώθησε ο κ.Κοτζιάς και ψηφίστηκε από τη Βουλή στην αρχή του 2017.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ.Κοτζιάς έχει ζητήσει επίμονα από τον πρωθυπουργό, κ.Αλέξη Τσίπρα, να ισχύει ο ίδιος νόμος που εφαρμόζεται για το υπουργείο Εξωτερικών, και για όλα τα υπόλοιπα υπουργεία που στον προϋπολογισμό τους έχουν «απόρρητα κονδύλια». Ένα από τα υπουργεία που επίσης έχουν «μυστικά κονδύλια», όπως είναι το υπουργείο Αμύνης και σημειώνουν με νόημα οι συνεργάτες του.

Ο κ. Κοτζιάς επανέφερε αυτή την πρότασή του την Τρίτη, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Πάνου Καμμένου.

Συνεπώς, αναφέρουν από το περιβάλλον Κοτζιά δεν είναι μόνο το Σκοπιανό που οδήγησε τον πρώην πια ΥΠΕΞ στην απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του.

Το συγκεκριμένο... σίριαλ αναμένεται να έχει και συνέχεια, καθώς ο κ. Κοτζιάς αναμένεται να επιμείνει στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:25 - 17 Οκτ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.