ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορυφαία στελέχη ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπήρχε λόγος για παραίτηση Κοτζιά

12:59 - 18 Οκτ 2018 | Πολιτική
Κορυφαία στελέχη ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπήρχε λόγος για παραίτηση Κοτζιά
Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη επιρροή στο κόμμα, τάσσονται στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα, στον απόηχο της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά, την οποία χαρακτηρίζουν "ακατανόητη".

Τα μεγάλα κεφάλια του ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν μπροστά, με πρώτο τον γραμματέα του κόμματος, Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος λίγες μόνο ώρες μετά την παραίτηση Κοτζιά είχε δηλώσει πως δεν την καταλαβαίνει, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών είχε την πλήρη στήριξη του Πρωθυπουργού στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, που αποτελούσε κεντρική πολιτική επιλογή.

Ανάλογες δηλώσεις έκανε ο κ. Σκουρλέτης και το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1, λέγοντας πως η πράξη Κοτζιά είναι«πολιτικά ακατανόητη».

Η φράση αυτή έχει τη σφραγίδα του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς τη χρησιμοποίησε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος πήγε και ένα βήμα παρακάτω λέγοντας πως ο λόγος της παραίτησής του είναι «μη ερμηνεύσιμος». 

Στην ίδια γραμμή συντάσσεται και το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος υποβάθμισε το ζήτημα της διαχείρισης των μυστικών κονδυλίων το οποίο προσπαθεί να "σηκώσει" η πλευρά Κοτζιά. Όταν ρωτήθηκε σχετικά ο κ. Βούτσης απάντησε ότι «δεν έχω τέτοια εκτίμηση. Από εκεί και πέρα τι να σας πω».

Η μεγαλύτερη κυβερνητική κρίση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τα μεγάλα χαρτιά πέφτουν στο τραπέζι.

Η πλευρά Τσίπρα προσπαθεί να δείξει πως παραμένει ισχυρή και πως η κυβέρνηση διατηρεί τη σταθερότητά της. Η πλευρά Κοτζιά, όμως, έχει κι αυτή τα δικά της... όπλα και μένει να δούμε πως θα τα χρησιμοποιήσει. Και πότε...

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.