ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο διαγωνισμό για την διασύνδεση Κέρκυρας-Διαπόντιων Νήσων ανακοίνωσε ο Κουβέλης

16:06 - 18 Οκτ 2018 | Πολιτική
Νέο διαγωνισμό για την διασύνδεση Κέρκυρας-Διαπόντιων Νήσων ανακοίνωσε ο Κουβέλης
Νέο διαγωνισμό για την ακτοπλοϊκή γραμμή Κέρκυρας-Διαποντίων Νήσων με επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο ανακοίνωσε από την Ερείκουσσα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης.

Ο υπουργός, που επισκέπτεται σήμερα και τα άλλα δύο Διαπόντια Νησιά (Οθωνούς και Μαθράκι), επισήμανε ότι, μετά από απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, ξεκινά νέος διαγωνισμός δρομολογιακής γραμμής Κέρκυρας-Ερείκουσσας, Μαθρακίου και Οθωνών, με τρία δρομολόγια εβδομαδιαίως.

Το πλοίο πρέπει να έχει μεταφορική ικανότητα τουλάχιστον 50 επιβατών τον χειμώνα, ωφέλιμη επιφάνεια χώρου οχημάτων τουλάχιστον 150 μέτρων, ενώ θα επιδοτείται για κάθε δρομολόγιο με 5.100 ευρώ.

Ο διαγωνισμός θα είναι ενεργός στην εκτέλεσή του από τον πρώτο μήνα του 2019, ενώ το παρόν τρίμηνο τα δρομολόγια θα εκτελούνται με το επιβατηγό πλοίο «Πήγασος».

Σε δηλώσεις του, ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι «τα Διαπόντια Νησιά έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν. Αλλά για να αποκτήσουν τη δυναμική τους ανάπτυξη στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχουν, χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα τα οποία πρέπει να ληφθούν. Η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη σημασία στα Διαπόντια Νησιά, που αποτελούν και το βορειοδυτικότερο σημείο της Ελλάδος».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.