ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Αντάρτης» υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο Ορφανός-Πονοκεφαλιάζει η ΝΔ

14:01 - 19 Οκτ 2018 | Πολιτική
«Αντάρτης» υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο Ορφανός-Πονοκεφαλιάζει η ΝΔ
Την υποψηφιότητα του για τη δημαρχία του δήμου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Ορφανός. Πρόκειται, όπως είπε για μία "προσωπική" απόφαση, που δεν έχει (ακόμη τουλάχιστον) την επίσημη... ευχή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Ορφανός σημείωσε με νόημα πως είναι έτοιμος «για συμμαχίες και συγκρούσεις» στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο συνεδριακό κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης".

Ερωτηθείς σχετικά, υποστήριξε πως προτού ανακοινώσει την υποψηφιότητά του μίλησε με τη Νέα Δημοκρατία γι' αυτή του την απόφαση, η οποία είναι όπως είπε καθαρά προσωπική. «Αποφάσισα να αφήσω τον τιμητικό ρόλο, τον οποίο μου ανατέθηκε από τους πολίτες επί δεκαετίες, της εκπροσώπησης στην ελληνική Βουλή».

Όσο για τη φημολογία πως κατεβαίνει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, επειδή δεν ήταν στις λίστες της ΝΔ για τις εθνικές εκλογές, είπε πως «στη λίστα θα ήμουν εάν το ήθελα. Αφήνω κάτι έτοιμο, για να πάρω τον δύσκολο δρόμο να διεκδικήσω τον κεντρικό δήμο, που όμως αξίζει τον κόπο».

Πονοκεφαλιάζει η ΝΔ

Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε πως το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η ΝΔ έχει επιλέξει τον Ιγνάτιο Καϊτετζίδη ως υποψήφιο με τη δική της στήριξη.

Ο κ. Καϊτετζίδης ωστόσο δεν έχει ακόμη δώσει την οριστική του απόφαση, καθώς τον προβληματίζει το γεγονός ότι οι υποψήφιοι στο δήμο Θεσσαλονίκης από το δεξιό χώρο είναι πλέον πάρα πολλοί.

Ο κ. Ορφανός, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ενώ αναμένεται να προστεθεί στην... παρέα και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Η Δεξιά παράταξη εμφανίζει κομμένη στα τρία, ενώ αν προστεθεί και ο Ιγνάτιος Καϊτετζιδης θα υπάρχουν τέσσερις υποψήφιοι από το ίδιο χώρο. Μένει να δούμε τι τελικά θα αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να διαχειριστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.