ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας- Κοτζιάς… face to face!

09:35 - 20 Οκτ 2018 | Πολιτική
Τσίπρας- Κοτζιάς… face to face!
Την πρώτη τους συνάντηση μετά τη ρήξη που προκλήθηκε στις σχέσεις τους στο υπουργικό συμβούλιο της περασμένης Τρίτης, θα έχουν το Σάββατο, Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Κοτζιάς, στο πλαίσιο της ανάληψης του χαρτοφυλακίου του υπουργού Εξωτερικών από τον Πρωθυπουργό.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στις 10.30 στο προεδρικό Μέγαρο για να ορκιστεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και αμέσως μετά θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Νίκο Κοτζιά στο υπουργείο Εξωτερικών. Στη συνέχεια οι δύο άνδρες ενώπιον του προσωπικού του υπουργείο, θα προχωρήσουν στην τελετή-παράδοσης.

Ενόψει αυτής της συνάντησης, ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε από τις Βρυξέλλες όπου βρισκόταν την Παρασκευή για τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ να ρίξει… γέφυρες προς τον Νίκο Κοτζιά ώστε να υπάρξει μίας μορφής… ανακωχή.

Ο Πρωθυπουργός  θέλησε να ρίξει τους τόνους και παράλληλα να ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσει την επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά, σημειώνοντας πως βρίσκεται στο γραφείο του με την ένδειξη "αυστηρώς προσωπικό".

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ακόμα πως για τον ίδιο το θέμα θεωρείται λήξαν, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί με κολακευτικά λόγια στον Νίκο Κοτζιά, για τον οποίο είπε πως αφήνει πίσω του σπουδαίο έργο και πρόσθεσε ότι επιθυμεί να συνεχίσει να τον συμβουλεύεται στο διάστημα που ο ίδιος θα βρίσκεται στο τιμόνι του ΥΠΕΞ.

Άγνωστο, ωστόσο, παραμένει ποια θα είναι η αντίδραση του Νίκου Κοτζιά, που κάθε άλλο παρά διατεθειμένος για ανακωχή εμφανίζεται. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών δεν δέχεται ότι η παραίτησή του είναι ακατανόητη, όπως ισχυρίζονται από το Μαξίμου και παράλληλα συνεχίζει τις επιθέσεις του στον Πάνο Καμμένο.

Με βάση τα παραπάνω η τελετή παράδοσης-παραλαβής δεν είναι μία τυπική διαδικασία αλλά αποκτά μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον. Το Reporter παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει για κάθε νέα εξέλιξη.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.