ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ντου» μαθητών στο γραφείο του Γαβρόγλου (video)

14:40 - 22 Οκτ 2018 | Πολιτική
«Ντου» μαθητών στο γραφείο του Γαβρόγλου (video)
Μαθητές και φοιτητές μπήκαν στο προαύλιο του υπουργείου Παιδείας φωνάζοντας συνθήματα κατά του νόμου Γαβρόγλου.

Στην συνέχεια οι μαθητές έσπασαν τον κλοιό και μπήκαν μέσα στο υπουργείο Παιδείας και δεν έμειναν εκεί. Μπήκαν μέσα στο γραφείο του υπουργού και μίλησαν μαζί του.

Φοιτητές και μαθητές ζήτησαν από τον υπουργό Παιδείας να φύγει από το γραφείο, προτιθέμενοι να προχωρήσουν σε κατάληψη. Οι φοιτητές ιδιαίτερα των λεγόμενων «καθηγητικών σχολών» αντιδρούν στην πρόβλεψη για «παιδαγωγική επάρκεια» προκειμένου να μπορούν να διδάξουν, ζητώντας αποκλειστική προϋπόθεση γι' αυτό να είναι το πτυχίο τους.

Οι μαθητές ισχυρίζονται ότι στο Λύκειο οι νέες αλλαγές τους στερούν το δικαίωμα στη μόρφωση, στέλνουν τους μαθητές στην παραπαιδεία και οδηγεί σε απολύσεις εκπαιδευτικών.

Με τη σειρά τους, οι φοιτητές εκφράζουν την αντίθεσή τους στις συγχωνεύσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ ενώ ζητούν και αύξηση της χρηματοδότησης στην Παιδεία.

Ένας φοιτητής, απευθυνόμενος προς τον κ. Γαβρόγλου, μίλησε επίσης για το ζήτημα του ασύλου και προειδοποίησε ότι δεν θα γίνουν δεκτές αλλαγές στο άσυλο στα πανεπιστήμια.

 

 

Οι μαθητές και οι φοιτητές αποφάσισαν να αποχωρήσουν λίγη ώρα αργότερα, σημειώνοντας ωστόσο πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους για τις αλλαγές που προωθούνται στο λύκειο και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ειδικότερα, έδωσαν «ραντεβού» τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου στα Προπύλαια.

Παράλληλα, οι φοιτητές προγραμματίζουν κινητοποίηση την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου, επίσης στα Προπύλαια.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:00 - 22 Οκτ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.