ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερουλάνος: Το παράδειγμα Τρίτση και το μείζον ζήτημα της ασφάλειας

07:22 - 23 Οκτ 2018 | Πολιτική
Γερουλάνος: Το παράδειγμα Τρίτση και το μείζον ζήτημα της ασφάλειας
Το στίγμα της υποψηφιότητάς του για το δήμο της Αθήνας αρχίζει να διαμορφώνει ο Παύλος Γερουλάνος, που προσπαθεί να σηματοδοτήσει από νωρίς κάτι διαφορετικό, με την ασφάλεια στο προσκήνιο και την επαφή με τους πολίτες απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία.

Είναι ενδεικτικές οι δηλώσεις του κ. Γερουλάνου σε συνεντεύξεις που παραχωρεί με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στον δήμο της Αθήνας.

"Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει την επιλογή. Μπορεί να πει «αυτό δεν είναι δική μου αρμοδιότητα» και να κάνει πίσω, να δείξει ένα Υπουργείο ή να πάει μαζί με τον πολίτη και να διεκδικήσει αυτό που χρειάζεται ο πολίτης για ν’ αλλάξει τη ζωή του. Και νομίζω ότι το ζητούμενο σήμερα είναι αυτό. Για να το κάνεις όμως αυτό, πρέπει να είσαι πάρα πολύ κοντά στην κοινωνία και να ξέρεις ακριβώς τι ζητάς και ποια είναι τα προβλήματα της γειτονιάς", τόνισε μεταξύ άλλων στο Actiοn24, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της ασφάλειας:

"Το θέμα της ασφάλειας είναι τεράστιο και θέλει πάρα πολλή προσοχή ειδικά σε ανθρώπους που έρχονται από το δικό μου πολιτικό χώρο, να μην αφήσουμε ποτέ την εντύπωση -και το θεωρώ δεδομένο για τη δική μας την καμπάνια- ότι ανεχόμαστε οποιαδήποτε μορφή ανασφάλειας απέναντι στον πολίτη ή ότι η ασφάλεια ανήκει στη Δεξιά ατζέντα. Είναι δυο πράγματα τα οποία καταστρέφουν ιδεολογίες. Τα θέματα ασφάλειας και η γραφειοκρατία. Αυτά τα δύο παραλύουν τη χώρα".

Το παράδειγμα του Τρίτση

Σε άλλη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ θυμήθηκε το παράδειγμα του Αντώνη Τρίτση και τις βόλτες από γειτονιά σε γειτονιά που και ο ίδιος έχει ήδη ξεκινήσει να κάνει: "Εάν παρατηρήσετε ποιοι ήταν οι πιο πετυχημένοι δήμαρχοι, και είναι κάτι το οποίο το βλέπω σαν πρότυπο, είναι οι άνθρωποι που αντιλαμβάνονται ότι το πρόβλημα αυτό είναι του δημότη και δεν το σπρώχνουν μακριά σε άλλες υπηρεσίες. Θα σας θυμίσω, ο μακαρίτης ο Αντώνης Τρίτσης ανέβαινε πάνω στο μηχανάκι του και πήγαινε στην πηγή του προβλήματος.Και ακόμα και εάν δεν μπορούσε να το λύσει, το αναδείκνυε επαρκώς, ώστε η πολιτεία να το κάνει. Μπορεί κάτι να μην είναι αρμοδιότητα του Δημάρχου. Ο Δήμος όμως είναι ένας χώρος μέσα στον οποίο κινούμαστε όλοι και είναι πολύ λογικό να τα «ρίχνουμε» στο Δήμαρχο", τόνισε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε:

"Οι προεκλογικές εκστρατείες των κομμάτων πλέον δεν μπορεί να είναι αφ’ υψηλού. Πρέπει να είσαι έτοιμος να πας πεζοδρόμιο-πεζοδρόμιο, γειτονιά-γειτονιά, να μιλήσεις με τον κόσμο, να τα ακούσεις κιόλας -γιατί κάθε φορά που βγαίνουμε έξω ακούμε και τις αντιρρήσεις των πολιτών- και να έχεις πάρα πολύ υπομονή να καταλάβεις γιατί υπάρχει αυτό το κλίμα, διότι αλλιώς παραμένει η πολιτική απομακρυσμένη και δεν προχωρά τίποτα μπροστά".

Σε άλλη του συνέντευξη στα Παραπολιτικά εμφανίστηκε ανοιχτός σε συνεργασίες και προσβλέπει στήριξη από κόμματα και προσωπικότητες, αρκεί να συμφωνούν με το πρόγραμμά του:

"Η οποιαδήποτε υποστήριξη θα με ενδιέφερε εφόσον είναι βασισμένη πάνω σε ένα πρόγραμμα το οποίο και εκείνοι να πιστεύουν. Το να στηρίζουμε έναν υποψήφιο γιατί πιστεύουμε ότι έχει τις άλφα ή τις βήτα δυνατότητες και μετά την επόμενη μέρα να σου λένε «ναι, αλλά αυτά τα οποία πιστεύεις εσύ πρέπει να τα κάνεις γαργάρα για να σε στηρίξουμε», αυτό δεν «παίζει» στην δική μου την περίπτωση και δεν πρόκειται να κάνω τέτοιου είδους συμβιβασμούς", σημειώνει ο Παύλος Γερουλάνος και συμπληρώνει:

"Το δύσκολο είναι να πείσεις τους πολίτες ότι ενδιαφέρεσαι πραγματικά. Να τους πείσεις να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα που έχω εγώ μπροστά μου τους επόμενους 7 μήνες. Η απαξίωση της πολιτικής είναι τέτοια πια που ο πολίτης πολύ δύσκολα θα έρθει και θα σου πει «άντε να σου δώσω και εσένα μια ευκαιρία». Το καταλαβαίνω αυτό απολύτως. Αν όμως τον πείσεις ότι εδώ φτιάχνουμε κάτι το οποίο θα σχηματιστεί όχι από την καθοδήγηση που θα δώσει ένας άνθρωπος, αλλά από κάτι που θα χτίσουμε μαζί και «από κάτω προς τα πάνω», τότε πιστεύω ότι θα κάνουμε πολύ μεγάλο καλό στην πολιτική γιατί θα την επανασυνδέσουμε με τον πολίτη".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.