ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απολογία 16 ωρών για τον Γιάννο Παπαντωνίου-Αρνείται τις κατηγορίες

13:59 - 23 Οκτ 2018 | Πολιτική
Απολογία 16 ωρών για τον Γιάννο Παπαντωνίου-Αρνείται τις κατηγορίες
Συνολικά 16 ώρες διήρκησε η απολογία του Γιάννου Παπαντωνίου ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς, Ηλ. Ζαμανίκα και Γ. Ευαγγέλου.

Ο κ. Παπαντωνίου και η σύζυγος του έχουν κληθεί να απολογηθούν για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Η κατηγορία αφορά συγκεκριμένα ποσό 2.800.000 ελβετικών φράγκων το οποίο φέρεται να έλαβε ως δώρο για να προωθήσει τη κύρια σύμβαση και αυτή των αντισταθμιστικών ωφελημάτων για το εκσυγχρονισμό εξι φρεγατών του πολεμικού ναυτικού.

Ο πρώην υπουργός φέρεται να αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία ισχυριζόμενος ότι " μετά από 15 χρόνια ερευνών δεν έχει προκύψει σε βάρος μου καμία απολύτως ένδειξη παράνομης λειτουργίας, ούτε έμβασμα, ούτε τραπεζική ροή, ούτε μαρτυρία παράνομης συναλλαγής. Οι ελβετικοί λογαριασμοί τους οποίους έθεσα αμέσως και οικειοθελώς στη διάθεση των δικαστικών αρχών αποδείχθηκε μετά από ενδελεχή έρευνα πως είναι πεντακάθαροι. Είχαν εξάλλου ανοίξει πριν απο 35 χρόνια , στις αρχές της δεκαετίας του 80, όταν ζούσα και εργαζόμουν στο εξωτερικό".

Η «σκυτάλη» περνάει πλέον στη σύζυγο του πρώην υπουργού Σταυρούλα Κουράκου. Όταν ολοκληρωθούν και οι δύο απολογίες ανακριτές και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την ποινική τύχη των κατηγορουμένων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.