ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Υπενθυμίσαμε στον Έλληνα πρέσβη το Casus Belli

15:07 - 23 Οκτ 2018 | Πολιτική
Τουρκικό ΥΠΕΞ: Υπενθυμίσαμε στον Έλληνα πρέσβη το Casus Belli
H επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας που προωθείται από την ελληνική κυβέρνηση βρέθηκε στο επίκεντρο της ενημέρωσης που είχε την Τρίτη από το τουρκικό ΥΠΕΞ, ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα, Πέτρος Μαυροειδής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, έγινε υπενθύμιση προς τον Έλληνα Πρέσβη για την απόφαση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης για το Casus Belli.

Συγκεκριμένα, με αφορμή «τις σχετικές ειδήσεις για τα σχέδια του πρώην Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά και του Πρωθυπουργού και νέου ΥΠΕΞ της Ελλάδας Τσίπρα για την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας», σημείωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι.

«Δεν είναι δυνατόν να δείξουμε ανοχή σε βήματα στα οποία δεν υπάρχει διμερής συμφωνία στο Αιγαίο όπου έχουν ακτές οι δύο χώρες. Στο πλαίσιο αυτό, η ανακοίνωση της Εθνοσυνέλευσής μας με ημερομηνία 8 Ιουνίου 1995 περιέχει την απαραίτητη πολιτική προειδοποίηση και εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα», επεσήμανε ο κ. Ακσόι υπενθυμίζοντας το Casus Belli.

Nωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε τονίσει πως «η Ελλάδα πολλές φορές κάνει παρόμοιες δηλώσεις. Εκεί προηγείται ο λαϊκισμός. Είμαστε υπέρ να τεθεί με ειρηνικό τρόπο το θέμα. Εμείς δίνουμε κατάλληλες απαντήσεις και τους βάζουμε στη θέση τους. Γνωρίζουν πολύ καλά οι Έλληνες ότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοια απόφαση».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.