ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουμουτσάκος: Οι δηλώσεις Κοτζιά χώρισαν τη χώρα στα δύο

12:56 - 27 Οκτ 2018 | Πολιτική
Κουμουτσάκος: Οι δηλώσεις Κοτζιά χώρισαν τη χώρα στα δύο
Η δήλωση του Νίκου Κοτζιά κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του ΥΠΕΞ περί επέκτασης των χωρικών υδάτων σε πρώτη φάση στο Ιόνιο, χώρισε τη χώρα στα δύο, επεσήμανε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

"Η μισή χώρα έχει το δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα η άλλη μισή δεν το έχει", τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, αναφέροντας ότι η στάση αυτή της κυβέρνησης δίνει δικαιώματα στην Τουρκία να αναφέρει ότι η Ελλάδα αποδέχεται ότι στο Αιγαίο "υπάρχουν ειδικές συνθήκες" και δεν εφαρμόζεται πλήρως το διεθνές δίκαιο.

"Υπάρχει η ουσία και ο τρόπος της κίνησης… Αν ο τρόπος είναι λανθασμένος υποσκάπτει και την κίνηση, και εδώ έγιναν και τα δυο λάθος", υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ, κάνοντας λόγο για ανακοίνωση επέκτασης κυριαρχίας επ’ ευκαιρία μια επικοινωνιακής τελετής χωρίς προετοιμασία, και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων.

Όπως σημείωσε, ο κ. Κοτζιάς ανακοίνωσε κι άλλες κινήσεις ανέτοιμες όπως πιθανή επέκταση μέχρι τον Παγασητικό στην οποία ο τέως υπουργός Εξωτερικών είπε ότι "ζητάμε γνώμες".

Ενδεχομένως κατελήφθη εξαπίνης και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας εκτίμησε, αναφέροντας ότι επιχειρεί να διορθώσει αυτό το λάθος, και το τεράστιο έλλειμμα ενημέρωσης της αντιπολίτευσης, με την προώθηση νόμου για την αιγιαλίτιδα και όχι με Προεδρικά Διατάγματα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.