ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Μέτρα ελάφρυνσης θα ξεκινήσουν να νομοθετούνται εντός Νοεμβρίου

14:39 - 30 Οκτ 2018 | Πολιτική
Τσίπρας: Μέτρα ελάφρυνσης θα ξεκινήσουν να νομοθετούνται εντός Νοεμβρίου
Στην εισαγωγή της ομιλίας του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε ως κεντρικό θέμα τη συνταγματική αναθεώρηση, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην οικονομία, δίνοντας την υπόσχεση πως δεν θα εφαρμοστεί η περικοπή των συντάξεων, ενώ θα υπάρξουν και μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης και κοινωνικής στήριξης.

"Η ελληνική οικονομία βρίσκεται, πλέον, σε τροχιά δυναμικής ανάκαμψης", ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι "οι δημοσιονομικές μας επιδόσεις είναι τέτοιες, που όχι μόνο καθιστούν το μέτρο της περικοπής των συντάξεων αχρείαστο, αλλά την ίδια στιγμή δίνουν τη δυνατότητα και για μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης και κοινωνικής στήριξης".

Τόνισε μάλιστα πως αυτά τα μέτρα θα έρθουν σύντομα στη Βουλή και η αντιπολίτευση θα αναγκαστεί να παραδεχθεί πως πράγματι η χώρα γύρισε σελίδα και βγήκε από τα μνημόνια.

Ο Πρωθυπουργός είπε πως τα μέτρα θα ξεκινήσουν να νομοθετούνται εντός Νοεμβρίου.

"Τότε θα αναγκαστούν όλοι να ομολογήσουν και δημόσια, στο Κοινοβούλιο, αυτό που μέχρι σήμερα αρνούνται πεισματικά, δίνοντας μια ψευδή εικόνα στον ελληνικό λαό" σημείωσε ο πρωθυπουργός. "Να ομολογήσουν ότι δηλαδή ο κύκλος των μνημονίων και της δημοσιονομικής προσαρμογής έχει κλείσει και πλέον περνάμε σε μια νέα φάση λελογισμένης δημοσιονομικής επέκτασης" συμπλήρωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.