ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υγεία: Έρχεται προανακριτική για πέντε υπουργούς

14:45 - 01 Νοε 2018 | Πολιτική
Υγεία: Έρχεται προανακριτική για πέντε υπουργούς
Στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την Υγεία αναμένεται να προχωρήσει -πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα- η κυβέρνηση. Πρόκειται για το νέο επεισόδιο της υπόθεσης Novartis, με τον ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθεί να βάλει στο κάδρο πέντε υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Πρόκειται ασφαλώς για μία ακόμη προεκλογική κίνηση, που αναμένεται να βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πέντε ονόματα που αναφέρονται στο πόρισμα είναι: Άδωνις Γεωργιάδης (ΚΕΕΛΠΝΟ), Δημήτρης Αβραμόπουλος (εμβόλια - ΚΕΕΛΠΝΟ), Ανδρέας Λοβέρδος (Ερρίκος Ντυνάν), Μάκης Βορίδης (Ερρίκος Ντυνάν) και Μάριος Σαλμάς (αρθροσκοπήσεις) και βρίσκονται στο στόχαστρο για τη διαχείριση των υποθέσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ, του «Ερρίκος Ντυνάν» και των αρθροσκοπήσεων. 

Εφόσον στο περιθώριο του πορίσματος, περιγράφουν πράξεις αξιόποινες για τους προαναφερθέντες υπουργούς, το επόμενο βήμα θα είναι η σύσταση προανακριτικής επιτροπής όπου θα διερευνήσει την ποινική διάσταση του ζητήματος.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται πως το πόρισμα είναι έτοιμο και εκεί περιγράφονται όλα τα σχετικά συμπεράσματα. 

Οι πρώτες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση είναι ήδη έντονες, καθώς η πρόθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας ερμηνεύεται από πολλούς ως κατασκευασμένη λάσπη για τη στοχοποίηση των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης στο δρόμο προς τις εκλογές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.