ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραδόθηκαν στον Αναστασιάδη οι 4 τόμοι του Φακέλου της Κύπρου

15:07 - 01 Νοε 2018 | Πολιτική
Παραδόθηκαν στον Αναστασιάδη οι 4 τόμοι του Φακέλου της Κύπρου
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, παρέλαβε την Πέμπτη τους πρώτους τέσσερις τόμους του Φακέλου, από τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρη Συλλούρη.

Ο Κύπριος Πρόεδρος εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Φάκελος της Κύπρου, δηλαδή, η καταγραφή των γεγονότων, «θα συμβάλει στη γνώση, στην αυτοκριτική και ιδιαίτερα στο σημαντικό μήνυμα πως οσάκις η διχόνοια επικρατούσε τα αποτελέσματα ήταν εξίσου τραγικά, όπως η τραγωδία της Κύπρου, η τραγωδία της Μικράς Ασίας και τόσες άλλες τραγωδίες, που έζησε ο Ελληνισμός ως αποτέλεσμα του διχασμού ή των εγκληματικών ενεργειών κάποιων».

Ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, δήλωσε ότι τα έγγραφα, που περιέχονται στους τόμους, «είναι αυτούσια, δεν έχουμε αφαιρέσει απολύτως τίποτα από τις μαρτυρίες. Από 'κει και πέρα, δίδονται στη δημοσιότητα, ο καθένας μπορεί να τα μελετήσει και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα». Ο κ. Συλλούρης επισήμανε, τέλος, ότι «κλείνει ένα κεφάλαιο της υποψίας ότι κρύβονται από το λαό και από τους μελετητές διάφορα στοιχεία για την τραγωδία της Κύπρου».

Στη συνέχεια, σε μία λιτή τελετή στη Βουλή, ο κ. Συλλούρης παρέδωσε τους τόμους στους αρχηγούς ή εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.