ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοδωράκης: Χρειάζεται μία συμμαχία της δημιουργικής Ελλάδας

14:41 - 03 Νοε 2018 | Πολιτική
Θεοδωράκης: Χρειάζεται μία συμμαχία της δημιουργικής Ελλάδας
Για συναινέσεις και συνεργασίες μίλησε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία με την οποία κήρυξε την έναρξη του Συνεδρίου του Ποταμιού.

Ο κ. Θεοδωράκης άσκησε βέβαια κριτική στην κυβέρνηση και στα κόμματα που έχουν ασκήσει εξουσία στο παρελθόν.

Ειδικά για τη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ σημείωσε ότι πρόκειται για «παρωχημένη αριστερά και ακραία δεξιά μαζί». «Κυβερνούν αγκαλιασμένοι, θα πρέπει να τιμωρηθούν μαζί. Εϊναι μία η ετυμηγορία» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Ποταμιού.  «Το μοντέλο ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ απέτυχε - Θέλω την Ελλάδα αλλιώς!» πρόσθεσε.

Τόνισε πως το Ποτάμι δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, αλλά τόνισε πως εφόσον υπάρξουν θετικά μέτρα για τους πολίτες θα τα υπερψηφίσει.

Σημείωσε όμως ότι "πρέπει να σκεφθούμε σοβαρά την επόμενη διακυβέρνηση. Δεν αρκεί να φύγουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Πρέπει να δούμε όλη την σκακιέρα και όχι μόνο τις εύκολες κλασικές κινήσεις. Χωρίς ένα δυνατό Ποτάμι οι λύσεις κινδυνεύουν να είναι ξανά συντηρητικές".

«Θέλω μια διαφορετική κυβέρνηση, χρειάζεται μία συμμαχία της δημιουργικής Ελλάδας» τόνισε στην εναρκτήρια ομιλία του ο πρόεδρος του Ποταμιού

Στο πλαίσιο αυτό, έδωσε έμφαση στις βάσεις των συνεργασιών της επόμενης μέρας, οι οποίες θα γίνουν πράξη με τη συμμετοχή του Ποταμιού.

1. Αποκομματικοποίηση του κράτους. «Δεν έχουμε γραμμάτια» σημείωσε.

2. Σεβασμός των ατομικών δικαιωμάτων. Ο καθένας μπορεί να πιστεύει σε όποιον Θεό θέλει, δήλωσε και επισήμανε την ανάγκη να εξεταστεί ακόμη και το μοντέλο Καναδά για τη ψυχαγωγική χρήση της κάνναβης.

3. Προστασία του περιβάλλοντος. Είναι η σκέψη που πρέπει να συνοδεύει όλες τις αποφάσεις, είπε χαρακτηριστικά ο πρέοδρος του Ποταμιού.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τάχθηκε επίσης υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:03 - 03 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.