ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζανακόπουλος για συντάξεις: Δεν υπάρχει ζήτημα αναδρομικών διεκδικήσεων

16:11 - 03 Νοε 2018 | Πολιτική
Τζανακόπουλος για συντάξεις: Δεν υπάρχει ζήτημα αναδρομικών διεκδικήσεων
Διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει τέλος στη συζήτηση που έχει ανοίξει σχετικά με το αν οι δικαστικές αποφάσεις την αναγκάζουν να επιστρέψει αναδρομικά ύψους 8 δισ. ευρώ σε συνταξιούχους.

«Δεν υπάρχει ζήτημα αναδρομικών διεκδικήσεων των ποσών με βάση την απόφαση του ΣτΕ», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος σε δικαστική απόφαση που δικαιώνει δύο συνταξιούχους οι οποίοι είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη για παλαιότερες περικοπές στις συντάξεις.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για πολύπλοκο νομικό θέμα. Όπως είπε, η απόφαση του μονομελούς διοικητικού πρωτοδικείου για τους δύο συνταξιούχους εναρμονίζεται με αυτήν του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία οι περικοπές στις συντάξεις που έγιναν επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. από το 2012 και μετά είναι αντισυνταγματικές.

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος, το ΣτΕ δεν έδωσε αναδρομική ισχύ στην απόφασή του.

Επανέλαβε, δε, ότι η απόφαση μονομελούς πρωτοδικείου εναρμονίζεται με αυτήν του ΣτΕ και γι’ αυτό το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αποφάσισε να μην ασκήσει έφεση.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:02 - 03 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.