ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φλαμπουράρης: Πρώτος στόχος η προστασία της πρώτης κατοικίας

09:53 - 06 Νοε 2018 | Πολιτική
Φλαμπουράρης: Πρώτος στόχος η προστασία της πρώτης κατοικίας
Η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς είναι η βασική μέριμνα του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη την περίοδο αυτή, και σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δίνει ευθείες απαντήσεις στο φλέγον αυτό ζήτημα.

Εν πρώτοις διαφωνεί με την προσέγγιση ότι «εάν προστατευτεί η πρώτη κατοικία, υπονομεύεται υποχρεωτικά η όποια λύση για τα κόκκινα δάνεια». Και προς επίρρωσιν αυτού, δημοσιοποιεί, μέσω της συνέντευξής του στο Πρακτορείο, στοιχεία που του διέθεσε η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, σύμφωνα με τα οποία «η πρώτη κατοικία καταλαμβάνει κατ' ανώτατο το ένα τέταρτο των κόκκινων δανείων». Με αυτό το δεδομένο, οι πλειστηριασμοί -επισημαίνει- πρέπει να στοχεύσουν πρώτα στα μεγάλα δάνεια και τους «στρατηγικούς κακοπληρωτές».

Έννοια που «δεν μπορεί να έχει εφαρμογή στον φτωχό και μικρομεσαίο πολίτη, άνεργο, μισθωτό, συνταξιούχο ή μικροεπιχειρηματία», διευκρινίζει ο υπουργός Επικρατείας που καλεί τις τράπεζες «να θυμούνται την αναπτυξιακή αλλά και την κοινωνική τους διάσταση, όταν μάλιστα οφείλουν την επιβίωσή τους στον Έλληνα φορολογούμενο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.