ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο κρατισμός, το 5G και οι νοοτροπίες ανάπτυξης

10:14 - 06 Νοε 2018 | Πολιτική
Ο κρατισμός, το 5G και οι νοοτροπίες ανάπτυξης
Η συνέπεια στη μεταρρυθμιστική πορεία, η πολιτική σταθερότητα, η εξωστρέφεια και η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής είναι οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους θα πρέπει να κινηθεί η χώρα στη νέα φάση που μπαίνει σύμφωνα με όσα ανέφερε χτες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας στο συνέδριο Capital+Vision.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι ο αναπληρωτής υπουργός ανέδειξε δυο βασικά θέματα νοοτροπιών που διαπερνούν οριζόντια της χώρα. «Ο κρατισμός είναι πολύ βαθιά ριζωμένος στην ελληνική κοινωνία και οικονομία και αφορά το σύνολο του πολιτικού συστήματος, η υπέρβασή του δεν είναι εύκολη. Έχουμε μπει σε μια νέα φάση μετά την ολοκλήρωση του γ’ προγράμματος διάσωσης. Παραμένουμε μια χώρα με πολύ μεγάλο χρέος και υπό αυξημένη εποπτεία. Υπάρχει μια καχυποψία εναντίον μας λόγω ενός κακού παρελθόντος. Πρέπει να αποκαταστήσουμε εμπιστοσύνη. Το πρόβλημα της έλλειψης εμπιστοσύνης μας ακολουθεί» ανέφερε ο κ. Πιτσιόρλας.

Ο κ, Πιτσιόρλας, επίσης, υπογράμμισε την ανάγκη αλλαγής νοοτροπιών και στην κοινωνία. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα τα νέα δίκτυα στις τηλεπικοινωνίες όπου όλοι μιλούν για την ανάγκη επέκτασης των γραμμών Fiber καi την ανάπτυξη του 5G. «Αν δούμε πόσο δύσκολο είναι να λάβουν αδειοδοτήσεις τα δίκτυα αυτά θα καταλάβουμε τι συμβαίνει. Υπάρχει σύγκλιση αλλά για μετατραπεί αυτό σε εφαρμοσμένη πολιτική πρέπει να αλλάξει η συνείδηση πολιτών. Αυτό είναι το μεγάλο θέμα» είπε. Σαφές για το τι συμβαίνει στη χώρα.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.