ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζανακόπουλος: H συμφωνία απελευθερώνει 10.000 θέσεις στο Δημόσιο

15:23 - 07 Νοε 2018 | Πολιτική
Τζανακόπουλος: H συμφωνία απελευθερώνει 10.000 θέσεις στο Δημόσιο
Ιστορική χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, τη συμφωνία για τις σχέσεις Πολιτείας- Εκκλησίας, ενώ παραδέχθηκε πως οι κληρικοί βγαίνουν από το Δημόσιο, αν και θα πληρώνονται από αυτό, για να γίνουν προσλήψεις σε άλλους δημόσιους φορείς.

Αναλυτικότερα, κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο την Τετάρτη για ένα σημαντικό βήμα εκσυγχρονισμού και εξορθολογισμού των σχέσεων, που καθιερώνει την θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε επίσης πως ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία είναι ότι με τη συμφωνία απελευθέρωνονται 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να συμπληρώσει τις θέσεις αυτές μέσα στα επόμενα χρόνια.

Όπως εξήγησε θα καλύψει κυρίως ανάγκες του κοινωνικού κράτους, όπως θέσεις γιατρών και εκπαιδευτικών.

Πάντως, σε αυτό το σημείο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνησε πως οι προσλήψεις δεν μπορούν να γίνουν μέσα στο 2019.

Υποστήριξε ακόμη ότι τα εργασιακά ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα των κληρικών ή λαϊκών υπαλλήλων της Εκκλησίας δεν θίγονται σε καμία περίπτωση, ενώ αναφερόμενος στο ταμείο αξιοποίησης της εκκκλησιαστικής περιουσίας, είπε ότι σε αυτό δεν θα ενταχθεί μόνο αμφισβητούμενη περιουσία, αλλά και άλλη περιουσία σε εθελοντική βάση. 

Διευκρίνισε ακόμη ότι σε καμία περίπτωση η Συμφωνιά δεν αφορά θέματα του Οικονομικού Πατριαρχείου.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:49 - 07 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.