ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Βουλή η τροπολογία για αναδρομικά ενστόλων, επιστημόνων και δικαστικών

23:58 - 07 Νοε 2018 | Πολιτική
Στη Βουλή η τροπολογία για αναδρομικά ενστόλων, επιστημόνων και δικαστικών
Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την επιστροφή αναδρομικών κρατήσεων σε ένστολους, πανεπιστημιακούς, γιατρούς τους ΕΣΥ και δικαστικούς λειτουργούς. Η τροπολογία προβλέπει την καταβολή εφάπαξ χρηματικού ποσού προς:
  1. Τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,
  2. Τους γιατρούς του ΕΣΥ, τους γιατρούς δημόσιας υγείας ΕΣΥ, τους επίκουρους γιατρούς και τους ειδικευόμενους γιατρούς,
  3. Τα μέλη ΔΕΠ, ΕΕΠ και ΕΔΙΠ πανεπιστημίων και ΤΕΙ.
  4. Τα μέλη του μόνιμου καλλιτεχνικού προσωπικού της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
  5. Τους δικαστικούς λειτουργούς και τα μέλη του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
  6. Τους συνταξιούχους των ανωτέρων κατηγοριών προσωπικού.

Σύμφωνα με την τροπολογία, το καταβαλλόμενο ποσό αντιστοιχεί στη διαφορά μεταξύ των μηνιαίων αποδοχών που θα δικαιούνταν να λάβουν οι ανωτέρων κατηγορίες προσωπικού με βάση της ισχύουσες μισθολογικές διατάξεις.

Η προκαλούμενη δαπάνη από την καταβολή των αναδρομικών ανέρχεται σε 1,4 δισ. ευρώ σε μεικτούς όρους και 820 εκατ. ευρώ καθαρά και θα καλυφθεί από πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού.

Την νομοθετική ρύθμιση είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εκδήλωση της Πολεμικής Αεροπορίας νωρίτερα. Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, αύριο Πέμπτη νομοθετείται η απόδοση 820 εκατ. ευρώ από αναδρομικές κρατήσεις που έγιναν στα χρόνια των μνημονίων και οι οποίες θα καταβληθούν, σε ό,τι αφορά τους ενστόλους, στο σύνολό τους εντός Δεκεμβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.