ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεννηματά: Ο Τσίπρας προσπαθεί να διαχειριστεί την ήττα του

18:17 - 08 Νοε 2018 | Πολιτική
Γεννηματά: Ο Τσίπρας προσπαθεί να διαχειριστεί την ήττα του
"Ο κ. Τσίπρας πρέπει να διαχειριστεί την ήττα του", σχολιάζει η Φώφη Γεννηματά, με αφορμή την εμφάνιση του Πρωθυπουργού στη Βουλή, στη συζήτηση της τροπολογίας με την οποία καταβάλλονται τα αναδρομικά σε ενστόλους, γιατρούς και πανεπιστημιακούς.

Σε συνέντευξή της στο Open η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό.

"Κάνει το μόνο που ξέρει, να υπόσχεται παντού τα πάντα. Αλλά πια όλοι τον έχουν καταλάβει. Οι Έλληνες ξέρουν ότι η χώρα χρειάζεται μια πολιτική αλλαγή, αλλά χρειάζεται και αλλαγή πολιτικής. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε στον τόπο με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση Τσίπρα" τόνισε η κα. Γεννηματά.

Για την καταβολή των αναδρομικών σχολίασε πως «είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν όταν υπάρχουν αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας ποια κυβέρνηση δεν θα τις εφαρμόσει; Είναι υποχρεωμένη».

«Ποια είναι η πολιτική της κυβέρνησης που δείχνει ότι πράγματι κάτι αλλάζει στη ζωή των ανθρώπων ; Από πού φαίνεται ότι αλλάζει το κλίμα; Από πού φαίνεται ότι ωραία τελείωσε το τρίτο πρόγραμμα, αυτό το αχρείαστο πρόγραμμα, αλλάζει κάτι στην  καθημερινότητα της ελληνικής οικογένειας;» αναρωτήθηκε.

Προεκλογική κίνηση χαρακτηρίζει η κα. Γεννηματά και το ζήτημα των σχέσεων Εκκλησίας- Κράτους.  «Εδώ δεν εξασφαλίστηκε κάτι ουσιαστικό, δεν έγινε ένα ουσιαστικό βήμα στις σχέσεις κράτους εκκλησίας. Προφανώς και δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός. Αντίθετα υπάρχει εναγκαλισμός ακόμα πιο σφικτός» σημείωσε.

Αναφορικά με την εξαγγελία ότι έρχονται 10.000 διορισμοί, τόνισε: «Αυτή είναι η δεύτερη κοροϊδία που επιβεβαιώνει ότι  τρόπος με τον οποίο γίνεται όλο αυτό είναι ολοφάνερα προεκλογικός.Έρχεται ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος και λέει ότι έχουμε 10.000 λιγότερους υπαλλήλους, άρα θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε προσλήψεις. Μα, η δέσμευση που έχει η χώρα σε σχέση με τις προσλήψεις, δεν έχει να κάνει με τον αριθμό, έχει να κάνει με το δημοσιονομικό κόστος. Αφού λοιπόν εξακολουθεί και επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός με τα χρήματα αυτά, πού θα βρεθούν οι πόροι για να γίνουν οι 10.000 προσλήψεις;»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.