ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλβανία:«Ανεπιθύμητοι» 52 Έλληνες που βρέθηκαν στην κηδεία Κατσίφα

18:12 - 09 Νοε 2018 | Πολιτική
Αλβανία:«Ανεπιθύμητοι» 52 Έλληνες που βρέθηκαν στην κηδεία Κατσίφα
Απαγόρευση εισόδου στην Αλβανία για 52 Έλληνες πολίτες ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών Σαντέρ Λεσάι. Πρόκειται για 52 από τα περίπου 2.000 άτομα που έδωσαν το παρών στην κηδεία Κατσίφα.

Σύμφωνα με το αλβανικό υπουργείο Εσωτερικών, τα συγκεκριμένα άτομα προχώρησαν σε οργανωμένες ενέργειες σε βάρος της Αλβανίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το αλβανικό ΥΠΕΣ, οι 52 Έλληνες πολίτες  κηρύχθηκαν «personae non gratae» για «οργανωμένες δραστηριότητες σε βάρος της κυριαρχίας της Δημοκρατίας της Αλβανίας και για επίδειξη αμφισβήτησης της συνταγματικής τάξης, της εθνικής ασφάλειας και της κοινωνικής ειρήνης στη χώρα. Αυτά τα άτομα και άλλα που ελέγχονται από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας αναφορικά με τη χθεσινή εκδήλωση εξτρεμιστών στο χωριό Βουλαράτες, δεν θα επιτρέπεται να εισέλθουν στην Αλβανία για την περίοδο που ορίζει ο νόμος».

Ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών υποστηρίζει ακόμα ότι ορισμένες από τις ενέργειες που έγιναν με αφορμή την κηδεία Κατσίφα συνιστούν «μη αποδεκτή, χυδαία και επικίνδυνη πρόκληση σε βάρος του αλβανικού κράτους και των πολιτών του –δίχως διακρίσεις- από άτομα προερχόμενα από την Ελλάδα που μετέτρεψαν μια κηδεία σε εξτρεμιστική εκδήλωση».
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.