ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λιάκος- Σταθάκης περιγράφουν το νέο πλαίσιο προστασίας πρώτης κατοικίας

19:00 - 11 Νοε 2018 | Πολιτική
Λιάκος- Σταθάκης περιγράφουν το νέο πλαίσιο προστασίας πρώτης κατοικίας
«Η προστασία της πρώτης κατοικίας παραμένει στρατηγικό σημείο της πολιτικής μας», τονίζει σε συνέντευξή του στο Έθνος ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Ο κ. Σταθάκης τόνισε αρχικά πως «η οριστική έξοδος από το μνημόνιο μας επιτρέπει την αυτόνομη χάραξη της οικονομικής πολιτικής με επίκεντρο τις ανάγκες των πολλών».

Υπό τις συνθήκες αυτές προανήγγειλε νέα ρύθμιση που θα αντικαταστήσει τον νόμο Κατσέλη-Σταθάκη που ολοκληρώνεται τα Χριστούγεννα του 2018.

Όπως είπε η νέα ρύθμιση «θα κινείται στο ίδιο πνεύμα, της προστασίας, δηλαδή, της πρώτης κατοικίας με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και τον ταυτόχρονο εξοβελισμό των στρατηγικών κακοπληρωτών».

Για την προστασία πρώτης κατοικίας μίλησε και ο ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος, σε συνέντευξή του στο News 24/7: «Πρέπει να περάσουμε σε ένα καινούριο πλαίσιο που θα συνεχίσει να προστατεύει τόσο εκείνους που βρίσκονται σε αδυναμία, όσο και όσους χωρίς δόλο αδυνατούν να πληρώσουν το σύνολο των υποχρεώσεων τους αλλά, ταυτόχρονα θα δίνει και ευελιξία σε όλο το σύστημα, ώστε να μειωθεί το βάρος των τραπεζικών ισολογισμών και να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του συστήματος».   

Τελευταία τροποποίηση στις 18:16 - 11 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.