ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιτσιόρλας: Δεν αποτρέπει επενδυτές η προοπτική των εκλογών το φθινόπωρο

20:55 - 11 Νοε 2018 | Πολιτική
Πιτσιόρλας: Δεν αποτρέπει επενδυτές η προοπτική των εκλογών το φθινόπωρο
Δεν αποτρέπει το επενδυτικό ενδιαφέρον η προοπτική εκλογών αναφέρει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Στ. Πιτσιόρλας.

«Το ότι το 2019 είναι χρονιά εκλογών είναι γνωστό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πολιτική σταθερότητα. Προφανώς σε όλες τις Δημοκρατικές χώρες γίνονται εκλογές και προφανώς οι επενδυτές λαμβάνουν υπ’ όψιν τους το προεκλογικό κλίμα και κάνουν και τις προβλέψεις τους για το ενδεχόμενο εκλογικό αποτέλεσμα. Μιλώντας όμως για την Ελλάδα, δεν νομίζω ότι η προοπτική των εκλογών το φθινόπωρο του 2019 θα αποτρέψει κάποιον επενδυτή να τοποθετηθεί στην Ελλάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

 

 «Προφανώς ο διεθνής περίγυρος γίνεται ολοένα και πιο δύσκολος. Όμως τρόπος να μπούμε σε γυάλινη σφαίρα δεν υπάρχει. Οφείλουμε να κάνουμε σωστές επιλογές ώστε να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες και τα παράθυρα ευκαιρίας που πάντα υπάρχουν. Ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους. Όμως μιλώντας για διεθνή περίγυρο, μιλάμε για συσχετισμούς δύναμης. Άρα για την ανάγκη συμμαχιών και ισχυροποίησης της θέσης μας. Εδώ λοιπόν, έχουμε δύο μεγάλες επιλογές.

 

Μία η επιλογή είναι η Ελλάδα που επιδιώκει συμμαχίες και είναι μέσα στις διαδικασίες διαμόρφωσης λύσεων και συμμαχιών. Και η άλλη, η κλειστοφοβική λογική του απομονωτισμού και της αναπόλησης των αρχαίων μεγαλείων. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εισηγείται την πρώτη, που εκφράζεται σήμερα στη συμφωνία των Πρεσπών και στη νηφάλια και ρεαλιστική προσέγγιση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και της προοπτικής επίλυσης του Κυπριακού».

Τελευταία τροποποίηση στις 09:45 - 12 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.