ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυρανάκης για προσλήψεις:Με κυβέρνηση ΝΔ θα ισχύσει ο κανόνας 5:1

14:33 - 13 Νοε 2018 | Πολιτική
Κυρανάκης για προσλήψεις:Με κυβέρνηση ΝΔ θα ισχύσει ο κανόνας 5:1
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κυρανάκης, αναφέρθηκε στο ζήτημα των προσλήψεων στο Δημόσιο, σημειώνοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να... ακολουθήσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό News24/7 ο κ. Κυρανάκης, η εξαγγελία του πρωθυπουργού για 10.000 προσλήψεις δεν δεσμεύει τη ΝΔ.

Υπενθύμισε δε πως η δέσμευση του δικού του κόμματος παραμένει σταθερή και προβλέπει μία πρόσληψη στο δημόσιο τομέα για κάθε πέντε αποχωρήσεις.

«Δεν μας δεσμεύει η εξαγγελία των 10.000 προσλήψεων» και πρόσθεσε: «Η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου αφορά τη μισθοδοσία των κληρικών. Ο κ. Τσίπρας μιλά για διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας που όμως δεν υπάρχει αφού ο μισθός των κληρικών θα δίνεται από το Δημόσιο. Εμείς θέλουμε να παραμείνουν δημόσιοι υπάλληλοι οι κληρικοί. Οι διαπραγματεύσεις έγιναν εν κρυπτώ, ερήμην του κλήρου».

Εξάλλου, «δεν προκύπτει από πουθενά δημοσιονομικός χώρος για 10.000 προσλήψεις. Με κυβέρνηση ΝΔ θα ισχύσει ο κανόνας 5 προς 1, δεν μας δεσμεύει η εξαγγελία των 10.000 προσλήψεων. Δεν είχαμε καμία ενημέρωση, ξαναείδαμε μια πρόχειρη συμφωνία όπως εκείνη των Πρεσπών», τόνισε το στέλεχος της ΝΔ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.