ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενιζέλος: Ματαιοπονούν όσοι θέλουν να αμαυρώσουν τον Κώστα Σημίτη

16:14 - 14 Νοε 2018 | Πολιτική
Βενιζέλος: Ματαιοπονούν όσοι θέλουν να αμαυρώσουν τον Κώστα Σημίτη
Απόλυτη στήριξη στον Κώστα Σημίτη από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στο πλαίσιο της ομιλίας του στη συζήτηση στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να ανοίξει τη διαδικασία της συζήτησης για συνταγματική αναθέωρηση σε κλίμα πόλωσης, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις πληροφορίες που υπάρχουν για άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη.

«Σήμερα ξεκινάει η διαδικασία της συναινετικής, υποτίθεται, αναθεώρησης και πληροφορούμαστε ότι διενεργείται έρευνα στους λογαριασμούς του Κώστα Σημίτη. Δηλαδή, κάποιοι θέλουν να αμαυρώσουν το εμβληματικό πρόσωπο του ευρωπαϊκού κεκτημένου της χώρας. Ματαιοπονούν! Αλλά εκτίθενται και εκθέτουν τη δικαιοσύνη», σχολίασε συγκεκριμένα ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Για την αναθεώρηση του Συντάγματος τόνισε την ανάγκη να διασφαλιστεί πως το Σύνταγμα θα αλλάξει με την ύπαρξη μεταπλειοψηφικών εγγυήσεων.

«Είναι σημαντικό να μη γίνουν λανθασμένες κινήσεις τώρα που ανοίγει το κουτί της Πανδώρας, της αναθεώρησης, που θα υποβαθμίσουν το επίπεδο της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Δυστυχώς, οι πιθανότητες να γίνουν λάθη είναι μεγαλύτερες από να γίνουν βελτιώσεις στο συνταγματικό κείμενο, λόγω της συγκυρίας που θα βαίνει επιδεινούμενο. Γι' αυτό το θεμελιώδες είναι να προστατεύσουμε το Σύνταγμα, τη Δημοκρατία, τους θεσμούς και την ομαλή πορεία του τόπου, σεβόμενοι τον αυστηρό χαρακτήρα του Συντάγματος. Καμία διάταξη δεν πρέπει να διαπιστωθεί ότι είναι αναθεωρητέα με πλειοψηφία που υπερβαίνει τις 179 ψήφους. Πρέπει η επόμενη Βουλή να είναι Βουλή αναγκαστικής αναθεωρητικής υπευθυνότητας και συναίνεσης», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.