ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι... γυρεύει ο Ολάντ στην Ελλάδα

18:18 - 16 Νοε 2018 | Πολιτική
Τι... γυρεύει ο Ολάντ στην Ελλάδα
Ρεπορτάζ για την επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Ελλάδα και το ρόλο που επιθυμεί να διαδραματίσει στο μέλλον ο πρώην Γάλλος Πρόεδρος φιλοξενεί η εφημερίδα Liberation.

Ο Ολάντ μίλησε στο Γαλλικό Ινστιτούτο των Αθηνών και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Από που έρχομαι και που πηγαίνω... Ημουν στο προεδρικό μέγαρο και ακολουθώ έναν και μοναδικό δρόμο: να είμαι ελεύθερος αλλά και υπεύθυνος».  

Υποστήριξε πως δεν έχει τελειώσει η πολιτική του σταδιοδρομία, αλλά δεν ξεκαθάρισε και ποιον ρόλο επιθυμεί να παίξει στο μέλλον.

Η Liberation συνδέει πάντως την υποψηφιότητα Ολάντ με τις ευρωεκλογές.

Όσον αφορά το τι συμβολίζει η επίσκεψή του στην Ελλάδα, η εφημερίδα θεωρεί πως ο Ολάντ ακολούθησε τα βήματα του Μπαράκ Ομπάμα που έκλεισε την προεδρικό του θητεία στη χώρα μας και του Εμανουέλ Μακρόν, που ουσιαστικά την άνοιξε με την ομιλία του στην Πνύκα.

Ο Ολάντ από τη μεριά του επισκέφθηκε το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα και είχε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, υπενθυμίζοντας το ρόλο που έπαιξε στην κορύφωση της ελληνικής κρίσης το 2015.

Ίσως τώρα σημειώνει η Liberation να θέλει να προτείνει μία νέα συμφωνία για την Ευρώπη, που προϋποθέτει τη συνεργασία της Γαλλίας με τη Γερμανία.

Παράλληλα, επιθυμεί την ανασυγκρότηση της Σοσιαλδημοκρατίας, με τον Φρανσουά Ολάντ να βλέπει στον ΣΥΡΙΖΑ το "μοντέλο" που και ο ίδιος επιθυμεί.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακριβώς στην κατεύθυνση αυτής της ευρωπαϊκής Αριστεράς όπως την οραματίζομαι», υπογραμμίζει και αναμένονται εξελίξεις.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 18:21 - 16 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.