ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Μαξίμου προχωρά μονομερώς στη μισθοδοσία των κληρικών

19:55 - 16 Νοε 2018 | Πολιτική
Το Μαξίμου προχωρά μονομερώς στη μισθοδοσία των κληρικών
Μετά την απόφαση της Ιεραρχίας να απορρίψει την πρόταση για έξοδο των κληρικών από τη μισθοδοσία του Δημοσίου, το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει πως θα προχωρήσει μονομερώς τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Το Μαξίμου απορρίπτει συγκεκριμένα το αίτημα των κληρικών για το καθεστώς της μισθοδοσίας τους, ξεκαθαρίζοντας ότι θα προχωρήσει κανονικά σε όσα ανακοινώθηκαν μετά τη συνάντηση Τσίπρα-Ιερώνυμου. Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν εξάλλου πως η μισθοδοσία των κληρικών αποτελεί –σε κάθε περίπτωση- ευθύνη και απόφαση της Πολιτείας.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Σύμφωνα με το Μαξίμου σημαίνει πως το Δημόσιο θα συνεχίσει να πληρώνει τους κληρικούς, αλλά αυτοί δεν θα λογίζονται πια ως δημόσιοι υπάλληλοι.

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού επισημαίνει πως η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος κατέληξε ομοφώνως στην απόφαση να συνεχιστεί ο διάλογος Πολιτείας - Εκκλησίας στα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ως εκ τούτου, όπως τονίζει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση Σχεδίου Νόμου, στο πλαίσιο του κοινού ανακοινωθέντος της 6ης Νοεμβρίου «που αποτελεί ένα ιστορικό βήμα για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους».

Το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού διευκρινίζει ότι το Σχέδιο Νόμου θα τεθεί σε γνώση της Ειδικής Επιτροπής της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, πριν κατατεθεί στη Βουλή.

Καταλήγοντας, υπογραμμίζει: «Το δε καθεστώς της μισθοδοσίας των εκκλησιαστικών λειτουργών, αποτελεί –σε κάθε περίπτωση- ευθύνη και απόφαση της Πολιτείας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.