ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοσκόπηση: Αρνητικοί στη Συμφωνία των Πρεσπών-Οι γνώμες για Ζάεφ, Πάιατ

20:02 - 19 Νοε 2018 | Πολιτική
Δημοσκόπηση: Αρνητικοί στη Συμφωνία των Πρεσπών-Οι γνώμες για Ζάεφ, Πάιατ
Το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue τον Νοέμβριο καταγράφει τη γνώμη των Ελλήνων πολιτών για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Οπως αποδεικνύεται οι πολίτες είναι αρνητικοί στην συμφωνία των Πρεσπών σε ποσοστό της τάξης του 65% έναντι μόλις 17% που τάσσεται υπέρ. Ενα 5% αναφέρει ότι δεν τον αφορά, ενώ ένα 135 δηλώνει ούτε υπέρ, ούτε κατά.

Σε χειρότερο σημείο με πέρσι είναι οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας σύμφωνα με το 52%. Στο ίδιο ερώτημα το 44% εκτιμά ότι έχουν παραμείνει ίδιες, ενώ ένα μόλις 2% απαντά ότι έχουν καλυτερέψει.

Δημοτικότητες

Ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, βλέπει την δημοτικότητά του να παίρνει την κατιούσα, καθώς αρνητική την κρίνει το 60% και ένα 32% θετική.

Επίσης η δημοτικότητα του πρωθυπουργού της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ στην Ελλάδα δείχνει αρνητική καθώς το 53% των ερωτηθέντων απαντά ότι έχει αρνητική γνώμη, ενώ το 28% δηλώνει ότι έχει θετική γνώμη.

Στο ερώτημα «τι γνώμη έχετε για τον Αμερικανό πρέσβη» στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, το 29% των ερωτηθέντων απαντά θετική, ενώ το 31% απαντά αρνητική.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.