ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζανακόπουλος: Προϋπολογισμός χωρίς περικοπές στις συντάξεις και παροχές 900εκατ. ευρώ

15:13 - 20 Νοε 2018 | Πολιτική
Τζανακόπουλος: Προϋπολογισμός χωρίς περικοπές στις συντάξεις και παροχές 900εκατ. ευρώ
Σε πανηγυρικό κλίμα και με αιχμηρές αναφορές εναντίον της ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ανακοίνωσε και επίσημα την Τρίτη πως ο προϋπολογισμός του 2019 που κατατίθεται στη Βουλή δεν θα περιλαμβάνει περικοπές στις συντάξεις. Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε επίσης πως με την... ευλογία των θεσμών στον προϋπολογισμό θα υπάρχει και ολόκληρο το πακέτο των παροχών Τσίπρα, που ανακοινώθηκε στη ΔΕΘ, το οποίο μάλιστα θα είναι και αυξημένο.

"Ο προϋπολογισμός διαψεύδει τους καταστροφολόγους. Οι ελληνικές θέσεις βρήκαν ευήκωα ώτα στην Ευρώπη. Καταρρέει τιο αφήγημα της ΝΔ περί τέταρτου μνημονίου. Η έκθεση της Κομισιόν ανάβει πράσινο φως στον προϋπολογισμό, ο οποίος δεν θα περιλαμβάνει περικοπές στις συντάξεις", σημείωσε αρχικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος για να προσθέσει:

"Ο προϋπολογισμός θα περιλαμβάνει επίσης όλα τα μέτρα που εξήγγειλε από τη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο μάλιστα οι παροχές αυτές δεν θα περιορίζονται στα 750 εκατ. ευρώ, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, αλλά θα ξεπεράσουν τελικά τα 900 εκατομμύρια".

Για την Εκκλησία

"Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο διαλόγου με την Εκκλησία. Πιστεύουμε, όμως, πως δεν πρόκειται να βρεθεί καλύτερη λύση", σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος για το ζήτημα που έχει προκύψει με τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου, που αμφισβητήτα έντονα από μεγάλη ομάδα κληρικών.

"Δεν είναι αρμοδιότητα της Εκκλησίας ποιες ανάγκες υπάρχουν για δημοσίους υπαλλήλους", τόνισε όμως, με νόημα ο κυβερνητικος εκπρόσωπος και συμπλήρωσε:

"Αν η Εκκλησία δεν αποδεχθεί την πρόταση, τότε θα προχωρησουμε μόνοι μας. Δεν βιαζόμαστε, όμως και θα συνεχίσουμε τις επαφές μας με τους ιεράρχες μας".

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.