ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερουλάνος για Μπακογιάννη: Βλέπει την Αθήνα σαν φέουδο

18:28 - 21 Νοε 2018 | Πολιτική
Γερουλάνος για Μπακογιάννη: Βλέπει την Αθήνα σαν φέουδο
"Η Αθήνα βρίσκεται σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι", τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος στην εκδήλωση των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία.
Ενόψει των εκλογών του Μαϊου, ο κ. Γερουλάνος εξαπέλυσε επίθεση στον αντίπαλό του, Κώστα Μπακογιάννη, που όπως είπε "επιχειρεί να αναβιώσει ό,τι έφερε την Αθήνα στα τάρταρα της οικονομικής καταστροφής".
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γερουλάνος σημείωσε στην ομιλία του πως "η Αθήνα βρίσκεται σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Από την μια οι δυνάμεις που πιστεύουν στον Άνθρωπο. Τον δημότη, τον Αθηναίο που επέλεξε αυτή την πόλη για να ζήσει, να εργαστεί ή να ψάξει για δουλειά,  αυτόν που αποφάσισε να μεγαλώσει εδώ τα παιδιά του. Στον εργαζόμενο στον δήμο, αλλά και σε όλους εκείνους τους εργαζόμενους στην κοινωνία των πολιτών που σήμερα πλαισιώνουν το έργο του.
Και από την άλλη; Μια ομάδα που βλέπει την Αθήνα σαν φέουδο.  Μια ομάδα που νομίζει ότι η Αθήνα της ανήκει. Και δεν μιλάω για τα κοινότοπα συνθήματα που πλαισιώνουν την εκστρατεία τους. Μιλώ για ένα σκληρό σύστημα που έχει βρει στο Αθήνα Ψηλά την ευκαιρία να αναβιώσει ό,τι έφερε την Αθήνα στα τάρταρα της οικονομικής καταστροφής."
Συνεχίζοντας ο κ. Γερουλάνος μίλησε για "ένα σύστημα που επαναλαμβάνει εύκολες, συντηρητικές, αλλά βαθιά αντιδημοκρατικές λύσεις. Ό,τι δεν δουλεύει, το κλείνουμε. Δεν δουλεύει η ΕΡΤ, την κλείνουμε. Δεν δουλεύει η δημοτική αστυνομία; Την κλείνουμε. Έχει γίνει πηγή ανομίας το Πολυτεχνείο; Να γίνει Μουσείο. Η εύκολη λύση. Απλά μεταφέρουμε το πρόβλημα αλλού.
Και μετά; Να κλείσουμε και τα δικαστήρια διότι αργούν; Τις εφημερίδες διότι δεν μας στηρίζουν; Μετά τι; Το δύσκολο δεν είναι να κλείνεις πράγματα. Το δύσκολο είναι να τα κρατάς ανοιχτά και να τα κάνεις να δουλέψουν. Οτιδήποτε άλλο είναι ήττα της κοινωνίας μας, είναι συνθηκολόγηση".
Ο υποψήφιος δήμαρχος πρόσθεσε ακόμα:
"Προσωπικά αρνούμαι να συνθηκολογήσω. Διότι βλέπω παντού γύρω μου Αθηναίους που αρνούνται να συνθηκολογήσουν.
Θα αφήσουμε λοιπόν τα συστήματα να μας πάνε πίσω ή θα κοιτάξουμε μπροστά; Μπορεί η Αθήνα σήμερα να κουβαλάει περισσότερο από κάθε άλλη πόλη της Ελλάδας τις πληγές της οικονομικής και μεταναστευτικής κρίσης. Όμως δεν έχει συνθηκολογήσει. Κοιτάζει το αύριο και χτίζει. Νέα ρεύματα πολιτισμού βρίσκουν εδώ σπίτι. Νέα ρεύματα τουρισμού κρατούν την οικονομία μας να ελπίζει. Και μαζί της όλοι όσοι πιστεύουμε ότι οι καλύτερες της μέρες είναι ακόμα μπροστά της.

Σε αυτή την προσπάθεια, να διαμορφώσουμε το μέλλον μας εμείς, οι Αθηναίοι, θα σας χρειαστούμε όλους δίπλα μας. Κάθε ημέρα, και κάθε στιγμή. Και γι’ αυτό όλη η δουλειά που εσείς έχετε ήδη κάνει, όλη αυτή η συγκεντρωμένη γνώση και εμπειρία, είναι πραγματικά πολύτιμες.

Σταθείτε στο πλευρό μας, και θα φέρουμε στην πόλη μας την μεγάλη αλλαγή  που όλοι μας έχουμε ανάγκη. Γιατί όταν στεκόμαστε μαζί, ενωμένοι, δίπλα και μαζί με τον πολίτη, με πίστη στις αξίες και τις ιδέες μας, δεν υπάρχει κανείς και τίποτε που να μπορεί να μας γυρίσει πίσω".

Τελευταία τροποποίηση στις 18:41 - 21 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.